Találatok: 1 - 1 (1 összesen)
 1. #1
  Polgár Balázs Adminisztrátor balage06 logója
  Csatlakozott
  2015. 07. 31.
  Üzenetek
  2.295

  R3E MWTCR 2020 Ősz - Versenyszabályzat

  1. Nevezési és indulási feltételek


  A futamok a RaceRoom Racing Expereince (R3E) legfrissebb hivatalos verziójával kerülnek megrendezésre. Ezen felül csak olyan patch-ek és kiegészítések engedélyezettek, amelyek nincsenek hatással az autók teljesítményére és menettulajdonságaira.

  A versenyeket "Get Real" módban rendezzük, az időjárás száraz, az összes zászló szabály érvényben van, a mechanikai sérülések mértéke teljes, a gumikopás és az üzemanyag fogyasztás mértéke normál. A szerveren csak az engedélyezett segítségek használhatók. A versenyzők számára kormány használata kötelező.

  A bajnokságon csak szervertagok vehetnek részt, a tagságot itt lehet igényelni.

  Szerverre belépés: RaceRoom--> Multiplayer --> GTR-Masters szerver --> Go Race
  A futamokba csak jelszó beírásával lehet belépni.
  A jelszó NEM ADHATÓ KI SENKINEK, kivéve a Versenyigazgatóság engedélyével.

  KIEGÉSZÍTÉSEK:
  A bajnokságban csak hivatalos gyári tartalmak kerülnek használatra.
  - Autók: WTCR 2018, WTCR 2019, TC Cup (az induláshoz elegendő 1 autóval rendelkezni)
  - Pályák: RaceRoom Tracks (versenynaptár szerint)


  NÉVHASZNÁLAT:
  1. Játékos profil (RaceRoom-ban):
  A GTR-Masters szerverein kötelező a teljes valódi név használata (nemzetközi formában, ékezetek nélkül). Tehát mindenki készítsen egy olyan játékos profilt a RaceRoom-ben, amely a következő formában néz ki: „Keresztnev Vezeteknev”, azaz Sandor Kunszabo, Selmeci Krisztian, Szilard Szabo, stb... Ez az a név, amely megjelenik a szerveren, a játékban és játék közben az autó felett is feliratként. Aki nem megfelelő formátumú nevet, vagy esetleg nick nevet használ, azt automatikusan ledobjuk a szerverről.

  2. Fórumban beállított név (GTR-Masters fórum):
  A GTR-Masters fórumában a regisztráció kötelező, a „Játékban használt név” mezőben (Fórum --> Vezérlőpult --> Profilod --> Adatok szerkesztése) szereplő névnek pedig pontosan meg kell egyeznie a Race Room-ban használt profilneveddel, ami a teljes valódi neved „Keresztnev Vezeteknev” formában ékezetek nélkül. Ha ez a két név nem egyezik meg egymással, akkor a prekvalifikációs rendszer nem lesz képes beazonosítani téged, így érvénytelen lesz a nevezésed az egyes futamokra. Beállítási segítség itt: link


  PREKVALIFIKÁCIÓ:
  A bajnokságban a futamokra az indulási jog megszerzése, illetve a nevezés a Prekvalifikáción keresztül történik. Minden egyes futamra külön-külön kell nevezni, azaz adott futamon csak csak azon a pilóták vehetnek részt, akik érvényes nevezést adnak le a meghatározott időpontig.


  A prekvalifikáció az előző futam utáni nap 0:00 órától az adott futam napján este 19:00-ig tart. A prekvalifikációs rendszer az adott pilóta az adott kategóriába tartozó bármelyik autóval a szerveren futott leggyorsabb köridejét elmenti, és automatikusan megjeleníti a prekvalifikációs sorrendben. Legkésőbb a futam előtt 1 órával minden pilótának neveznie kell a következő futamra azzal az autóval, amellyel részt vesz az adott bajnokságban. Aki a megadott időpontig nem ad le érvényes nevezést, az csak a szervezők külön engedélyével vehet részt a futamon, amennyiben a szerveren van még szabad hely.

  A szervezőség fenntartja jogot a szerverek maximális résztevőszámának meghatározásásra az aktuális pálya adottságai fényében, a pontos szerver beosztás mindig futam topikjában kerül kihirdetésre a futam előtti órában.


  A versenyzők Prekvalifikációs rendszerben elért időeredményük alapján kerülnek az A és szükség esetén B szerverekre.
  Az A-futamban az indulás joga 107%-hoz van kötve, azok a pilóták akik a prekvalifikációs 1. időhöz képest 107%-on kívül vannak, csak a B-futamon indulhatnak!

  Egy szerver indítása esetén azok a pilóták akik a prekvalifikációs időhöz képest 107%-on kívül vannak NEM indulhatnak a futamon!


  Azon pilóták, akik neveztek, de nem indulnak a futamon, büntetésben részesülnek!


  2. A Bajnokság és a futamok lebonyolítása


  A bajnokság 9 versenyből áll. A versenyek első futama 25, a második 18, a harmadik 18 perces. Az első futam rajtsorrendje a kvalifikációban elért eredmény alapján történik. A második futam rajtsorrendjét a superpole rendszerű kvalifikációban elért eredmény határozza meg. A harmadik futam a második futam végeredménye alapján fordított rajtsorrendben ( az első 10 helyezett fordul meg ) kerül megrendezésre.
  A versenyek időpontját a versenynaptár tartalmazza. További részleteket ( pl.: szerverbeállítások, érvényes büntetések, pontos körszám, stb. ) a Hivatalos versenykiírás fog tartalmazni, melyet a Versenybíróság minden futam kezdete előtt legkésőbb 7 nappal közzé tesz a fórumon.


  A boxutcában mindig kötelező a pitlimiter használata, a sebességkorlátozás be nem tartása büntetést von maga után!
  Az időmérő és a futam alatt is CHATSTOP van érvényben, melynek megszegése büntetést von maga után!


  2.1 Időmérő
  Az első futam előtti időmérőn korlátlan számú kört lehet futni a rendelkezésre álló 10 perc alatt. A második futam előtti időmérőn egy kört lehet futni, melynek eredménye dönt a rajtsorrendről. A 3. futam előtt nincs időmérő a rajtsorrendet a második futamban elért végeredmény határozza meg és fordított rajtsorrendben ( az első 10 helyezett fordul meg ) kerül lebonyolítása.

  Az időmérőn TILOS bármilyen mértékben zavarni, feltartani a mögötted gyors körön érkezőket, ha te magad nem vagy gyors körön.


  2.2 Warm-Up
  A futamok között nincs Warm-Up.


  2.3 Verseny
  A rajt ún. "standing start" (álló rajt), a futam a piros lámpák kialvásakor indul!


  2.4 Boxkiállások
  A versenyeken a boxkiállás nem kötelező.

  A Boxutcában a sebességkorlátozás be nem tartása automatikus büntetést von maga után.
  A boxkiállás nem köthető össze a Boxutca Áthajtásos Büntetés letöltésével.


  2.5 Verseny újraindítása, elhalasztása, törlése
  Amennyiben adott futam valamilyen oknál fogva nem rajtol el az időmérő edzés kezdete után 1.5 órával, ha a futamon elrajtoló mezőny több mint fele elveszti kapcsolatát a szerverrel a versenytáv 90%-nak teljesítése előtt, a versenyigazgatóság újraindítja, vagy későbbi időpontban rendezi meg vagy törli a versenyt. Ha a versenytáv 90%-nak teljesítése után a futamon elrajtoló mezőny több mint fele elveszti kapcsolatát a szerverrel, az utolsó teljesített körben érvényes sorrend a futam végeredménye.


  3. Használható autók


  WTCR 2018:


  • ALFA ROMEO GIULIETTA TCR
  • AUDI RS 3 LMS
  • HONDA CIVIC TCR
  • HYUNDAI I30 N TCR
  • PEUGEOT 308 TCR
  • SEAT CUPRA TCR
  • VOLKSWAGEN GOLF GTI TCR


  WTCR 2019:


  • ALFA ROMEO GIULIETTA TCR
  • AUDI RS 3 LMS
  • HONDA CIVIC TCR
  • HYUNDAI I30 N TCR
  • LYNC & CO 03 TCR
  • SEAT CUPRA TCR
  • VOLKSWAGEN GOLF GTI TCR


  TC Cup:


  • HYUNDAI I30 N TCR
  • LADA VESTA


  A bajnokságban minden pilóta az általa az első futamán kiválasztott autóval köteles elindulni az összes további futamon, típuson belül sem lehet autót cserélni.
  Amennyiben a szezon folyamán a pilóta mégis autót szeretne váltani, akkor az addig megszerzett pontjai törlődnek!

  Csapatverseny van, 2 és 3 fős csapatok jelentkezhetnek! Csapaton belül csak azonos márkák választhatók!

  Figyelem! A 2020-as szezon csomag megjelenésétől függően a szabálymódosítás jogát fenntartjuk használható autók és autóválasztás terén!

  3.1 Skinhasználat
  A versenyzőknek kötelező minden futamon azonos festéssel indulni. A RaceRoom rendszeréből adódóan egyedi festések készítésére nincs lehetőség.


  4. Pontrendszer


  A Masters WTCR 2020 Ősz bajnokság egyéni és csapat bajnoki címért folyik, a 9 versenynapból a 7 legjobb eredmény számít a bajnokságban. A csapatok három fősek is lehetnek, így a két eredményesebb pilóta eredménye számít bele a csapat-pontversenybe! Kötelező csapattagság nincs, azaz aki nincs csapatban, az is elindulhat a versenyeken és harcolhat az egyéni bajnoki címért!

  Első futam pontozása

  Második és harmadik futam pontozása

  A verseny végén azok a pilóták értékelhetők, akik a versenytáv minimum 90%-át teljesítették.

  Adott bajnoki futamon a B-futam sorrendje az A-futam utolsó értékelhető –a versenytáv 90%-át teljesítő- pilótája utáni sorrendet határozza meg a végső helyezések és így a megszerzett pontok tekintetében. (Tehát ha pl. 12 pilóta ér el értékelhető eredményt az A-futamon, akkor a B-futam első helyezettje a 13. helyért járó pontokat kapja meg).

  Adott futam hivatalos végeredménye legkésőbb a futam utáni 7. nap éjfélig kerül kihirdetésre.


  5. Versenyzői magatartás a versenyeken  • Légy tekintettel arra, hogy az interneten vagy és bizonyos szituációkat az ellenfeleid másképp látnak mint te. NE CSINÁLJ KISZÁMÍTHATATLAN MANŐVEREKET, GONDOLKODJ MIELŐTT CSELEKSZEL!
  • Használd az agyadat, a füledet és a tükreidet.
  • A lag része az internetes versenyeknek, számolj vele, infók itt: LINK
  • Előzések: Ne légy türelmetlen! Ha a saját autód épségét veszélyezteted az a te bajod. Amennyiben másokat is veszélyeztetsz akkor már büntetésre is számíthatsz. A felelősség 99%-a mindig az előzni kívánó versenyző kezében van. Ha féktávon kívánsz előzni, használj az előtted haladótól eltérő ívet! Ha elfékezed magad és kilököd a pályáról Téged terhel a felelősség.
  • Ha úgy érzed vagy olyan gyors, mint a mögötted lévő, nyugodtan küzdj meg vele, természetesen szabályosan. Amit szigorúan tilos: idióta vonalvezetést használni, cikázni a másik előtt, blokkolni, "bezárni az ajtót", leszorítani az útról. A kanyar előtt el kell döntened melyik ívet választod, a belsőt vagy a külsőt és utána ott is kell, hogy maradj. Féktávon veszélyes irányváltoztatás szigorúan tilos! Ezen szabályok figyelmen kívül hagyása baleset esetén szigorított büntetést von maga után. Ha a másik ügyesebb és később fékez, sőt mi több hamarabb éri el a kanyar bejáratát akkor fogadd el hogy vesztettél. A következő kanyarban neked lesz lehetőséged előzésre.
  • Rajtok: A TCR autókban van rajtautomatika, ennek használatához itt található segédlet: LINK
  • Zászlószabályok: Sárga zászló esetén a versenyzők kötelesek lassítani, a sárga zászlót kiváltó okot (pálya szélén álló, vagy onnan visszatérő, esetleg indokolatlanul lassan haladó versenyautó) szabadon megelőzhetik, azonban a sárga zászlós szakasz alatt a pályán szabályosan haladó versenytársakat megelőzni TILOS! Amennyiben ez mégis megtörténik, a pilótának 20 másodperce van visszaadni a megszerzett helyezéseket (ilyenkor a HUD-on figyelmeztető üzenet jelenik meg), ellenkező esetben a szoftver automatikusan boxutca-áthajtásos büntetést szab ki a vétkesre!
  • Lekörözések: a lekörözendő versenyző igyekezzen minél hamarabb lenyelni a békát, azaz elengedni a mögötte jövőt, hiszen ha egy kör hátrányban van már nincs értelme versenyezni az őt lekörözővel, sőt ez büntetést von maga után! A kék zászló lengetésekor a lekörözött igyekezzen ésszerűen csökkenteni versenytempóját (lehetőleg fékezés nélkül), megtartva kanyarodási / haladási vonalait, így a hátulról érkező gyorsan eldöntheti, hogy honnan és mikor akarja/tudja megelőzni. A legtöbb probléma ilyen esetben az elöl haladó váratlan reakcióiból származik. Ha a lekörözendő pilóta lemegy az ideális ívről, és úgy engedi el az érkező leköröző pilótatársat, akkor ezt hirtelen manőver és fékezés nélkül a lehető legbiztonságosabban kell megtennie!
  • Pálya levágás: A RaceRoom beépített vágásellenőrzője a pályaelhagyásokat folyamatosan nyilvántartja verseny közben. Rendszeres, vagy kirívó előnyszerzés esetén a szoftver a vágásokat élőben szankcionálja boxutca-áthajtásos büntetéssel!
  • Boxból történő kihajtáskor edzés felvezető-körében, kerékcsere után, valamint kicsúszás utáni visszajövetelnél a pályára mindenki fokozottan használja a visszapillantó tükreit a gyors körön levő pilóták elengedése és a balesethelyzetek elkerülése érdekében. Különösen fontos a boxkijárat lámpajelzéseinek figyelembe vétele, amely villogó kék színnel jelzi, ha autó közeledik a versenyíven, piros jelzéskor pedig tilos kihajtani a boxutcából! A játékban lévő trackmap(pályatérkép) eszköz mindenki segítségére lehet a pályára való biztonságos visszatérésben. Kihajtáskor a boxutca kijáratát jelző meghosszabbított fehér/sárga vonal érintése, keresztezése tilos!
  • Kicsúszás után TILOS keresztben visszajönni a pályára, mindenki először álljon be az aszfaltcsíkkal párhuzamosan, majd innen a tükreit figyelve, óvatosan gyorsítva - a pálya mellett, ha szükséges - maximális biztonsággal térjen vissza! Ezen szabályok áthágása vagy másik pilóta veszélyeztetése büntetéssel jár az eset súlyosságától függően!
  • Ha valakinek megsérül az autója, olyan módon hogy így az autó már nem uralható akkor köteles rögtön elhagyni a pályát és kiállni a boxba, ha az autó nem javítható és nem tudja folytatni a versenyt, be kell fejeznie a futamot! Ha valaki sérült autóval még megpróbál eljutni a boxig vagy észleli, hogy esetleg nem lesz elég az üzemanyag, és lassabb tempóban tud csak eljutni a boxig vagy befejezni a versenyt, az rendkívül körültekintően autózzon. Ha kifejezetten lassan megy valaki, akkor a versenyvonaltól a lehető legtávolabb haladva, folyamatosan a hátulról jövő forgalmat figyelve vezessen, mert ha nagy a sebességkülönbség, szinte biztos, hogy balesettel végződik egy rossz manőver. Ilyen esetben mindig a sérült/lassabb autóval "vánszorgót" terheli a felelősség!
  • Időmérő edzésen ha valaki elrontja a gyors körét – akár úgy hogy picit hibázik, de már tudja, hogy addigi leggyorsabb idejét nem fogja tudni megdönteni - akkor köteles a mögötte érkező autók zökkenőmentes elhaladását biztosítani, aki ezt nem teszi meg, illetve feleslegesen feltart vagy szükségtelenül előzni próbál büntetést kap! Aki még nem gyakorolta be kellőképpen az adott pályát, az ezt a szabadedzésen tegye meg, az időmérő edzésre mindenki felkészülten érkezzen, hogy ne kelljen a többieknek mozgó akadályokat kerülgetni folyamatosan a pályán! Időmérőn a pilóta a legjobb körét ha vágással teljesíti, és ez a versenybíróság tudomására jut, akkor az büntetést von maga után!
  • Rossz connection, lag: Amennyiben valaki lagol, vagyis nem stabil az internet kapcsolata és így az autója "ugrál", ami által igen komoly balesetveszélyt jelent pilótatársai számára, a szervert el kell hagynia! Ilyen esetben a Versenybíróság utasítja a lagoló pilótát a szerver elhagyására. Ebben az esetben az időmérő kezdete után a lagoló pilóta adott futamra már nem térhet vissza! A lagoló pilóta köteles a következő futamán, ahol részt vesz az időmérő kezdete előtt 30 perccel a szabadedzésen megjelenni, hogy a fórumon történt egyeztetés után versenybíróság valamely tagja a helyszínen ellenőrizhesse kapcsolatát. Ennek hiányában az időmérőn nem vehet részt.
  • CHAT STOP: az időmérő edzésen és verseny közben a chat nem engedélyezett, beszélgetni szigorúan tilos! Szabadedzéseken és a warmup alatt minimális beszéd engedélyezett. Szükség esetén chat-elni csak a versenyigazgatóság, illetve a versenybíróság tagjainak van joga. A chat-stop áthágása büntetést von maga után. Esetleges vitás helyzetek megbeszélését és elnézéskérést mindenki lebonyolíthatja a futam után a chatben, vagy más módon. Az egyetlen eset, amikor a chatstopot meg lehet szegni, ha valaki lagoló pilótát lát a pályán. Ebben az esetben röviden csak annyit kell beírni, hogy "X.Y. lagol".
  • Szavazások: A szerveren bármilyen típusú szavazást csak a versenyigazgatóság és a versenybíróság jelen levő tagjai kezdeményezhetek, ha bármely más pilóta szavazást kezdeményez automatikusan diszkvalifikálja magát a futamból!
  • A program automatikusan büntet bizonyos szabálytalanságokat (pályalevágás, sebességtúllépés a boxutcában, forgalommal szemben haladás, Stop & Go le nem töltése, stb), melyeket Stop & Go-val, vagy a futamból való kizárással honorál. Ezen a játék által kirótt büntetéseket a VB csak is kizárólag abban az esetben bírálja felül, ha bizonyíthatóan egy BUG következménye. Ez vonatkozik a futam leintése után kiosztott büntetésekre is, a kockás zászló után is elfogadható módon kell haladni a pályán.
  Az imént leírt szabályok általános érvényűek, ezért természetesen nem terjedhetnek ki az összes lehetséges szituációra. A végső döntéseket minden esetbe a versenybíróság hozza meg az adott eset körültekintő mérlegelése után. A fentiekben nem részletezett, de a Fair Play és a szabályok szellemétől eltérő versenyzői magatartás az eset súlyosságától függően szintén büntetéssel sújtható.


  6. Büntetések


  A büntetéseket a Versenybíróság határozza meg az elmentett szerver replay alapján.
  A versenybíróság a futamon történt incidenseket nem nézi át automatikusan, alapvetően csak a versenyzők által megóvott, az óvás topikban szabályosan bejelentett eseteket vizsgálja meg, és hoz döntést az adott szituációban. Kirívó szabálytalanság esetén azonban óvás nélkül is vizsgálhat! Bejelentést bármely a futamon részt vett versenyző tehet a futam utáni 3. nap éjfélig a fórumon az eset pontos idejének (replay alapján) és résztvevőinek megnevezésével. Versenybírósági tagot érintő incidens esetén az adott versenybíró nem vehet részt esetének elbírálásában.


  A lehetséges büntetések a következők:  • Versenybaleset - nincs büntetés
  • Figyelmeztetés - A szezon folyamán a versenybíróság bizonyos esetekben figyelmeztetéseket szab ki a versenyzőkre. Amennyiben az egész szezon folyamán bármikor összegyűjtöttél 4 figyelmeztetést, büntetésed Boxutca áthajtás a következő futamon.
  • Büntetősúly-rendszer - A figyelmeztetések mellett a szabálytalanság mértékének megfelelően a versenybíróság büntetősúlyozást szab ki a versenyzőre, melyet a soron következő futamon kap meg. 1 figyelmeztetés +15 kg, 2 figyelmeztetés +30 kg, 3 figyelmeztetés +45 kg, 4 figyelmeztetés +60 kg, több mint 4 figyelmeztetés +100 kg
  • Utolsó rajthely a következő versenyen - a következő versenyen, vagy a következő verseny első futamán letöltendő, amelyen a versenyző megjelenik. A versenyző az időmérő edzésen nem vehet részt, érvényes köridővel nem rendelkezhet. Amennyiben a büntetésben levő versenyző mégis mégis kihajt a pályára, a büntetése letöltöttnek tekintett, de a futamról automatikusan diszkvalifikálja magát
  • Boxutca áthajtásos büntetés - a következő futamon/futamokon letöltendő, amelyen a versenyző megjelenik. Letöltése az adott futam 3. és 7. köre között kötelező. Azon versenyző, aki egynél több Boxutca áthajtásos büntetést gyűjt össze, büntetését futamonként 1 db Boxutca áthajtással töltheti le.A letöltés pontos szerver szerinti idejét futam után a R3E WTCR- BUÁ letöltése topikban jelezni szükséges. A boxkiállással összekötött boxutca áthajtás nem tekinthető letöltött büntetésnek.
  • Diszkvalifikálás adott futamról
  • Egy vagy több futamra szóló eltiltás
  • Kizárás a bajnokságból  Az iménti büntetési tételek a körültekintőn és fair módon versenyző pilótákra vonatkoznak, viszont azon résztvevők, akik sorozatosan követnek el súlyosabb szabálytalanságokat és ezáltal rendszeresen okoznak baleseteket, ők fokozatosan egyre súlyosbodó halmozott büntetésekre számíthatnak. Egy bajnokságon belül a második okozott kilökés/megforgatás után az adott versenyző a fokozott figyelmünkben részesül, a harmadik komoly incidens után feketelistára kerül.


  A versenybíróság kérheti az érintett versenyzőket, hogy nyilatkozzanak, szerintük mi történt az adott versenyhelyzetben. A versenybíróság saját hatáskörében meghozza döntését a verseny utáni 7. nap éjfélig, és a fórumon kihirdeti az adott verseny hivatalos végeredményét és az esetleges büntetéseket. Fellebbezésnek helye nincs, a VB döntése végleges és kötelező érvényű minden résztvevőre.


  Versenybíróság: Kiss Szabolcs, Dezső Tamás, Magyar Krisztián, Ősz Balázs, Polgár Balázs
  Versenyigazgatóság: Kiss Szabolcs, Dezső Tamás, Magyar Krisztián, Ősz Balázs, Polgár Balázs
  Utoljára módosította: balage06; 2020. 11. 02. 19:04.

Téma információ

Felhasználók akik böngészik a témát

Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 tag és 1 vendég)

A téma címkéi

Közösségi könyvjelzők

Közösségi könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Mellékleteket nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •