Talán ezt érdemes kipróbálni, ha még nem tetted(tettétek) meg.
http://www.racedepartment.com/downlo...r-for-ac.9740/
Talán ezt érdemes kipróbálni, ha még nem tetted(tettétek) meg.
http://www.racedepartment.com/downlo...r-for-ac.9740/
Majd valaki akinek talán lesz kedve leírja (lehet holnap nekem). Ezt csak másolom:
Nem egy nagy dolog. A lényeg annyi, hogy a kormányod leadott FFB ereje nem pontosan tükrözi azt amit az AC és más játék szeretne átadni. A probléma ott van, hogy az FFB motorok nem lineárisak. Persze a gyártók valamennyire bekalibrálják ezeket, hogy minél lineárisabb legyen, de az idővel csökken a motor ereje és amúgy sem pontos amit beállítanak.Eredetileg Valaki írta
A progi fogja és megnézi mekkora FFB hatásra mennyit mozdul el a kormány és ennek segítségével csinál egy jó kis map-ot, ami alapján már az AC a megfelelő FFB értéket tudja elküldeni = sokkal lineárisabb lesz az FFB-d
Valami ilyesmit fog csinálni (nem saját). Kék az FFB ereje amit érzel (avagy kormány elmozdulás), a piros pedig az ehhez szükséges FFB érték az AC-tól a driver felé.
![]()
Utoljára módosította: krisztiantobias; 2016. 04. 30. 10:39.
1. Letöltöttem a Wheel Check-et és elindítottam. Max count-ot állítsd 50-100 értékre, elvileg a magasabb jobb eredményt adhat (én egyből 100-ra tettem).
2. Indítsd el a képen látható módon a "Step Log 2 (linear force test)" folyamatot. Ez forgatja, rángatja a kormányodat 1-2 percig.
3. LUTGenerator.zip kicsomagol (ahova mented, mindegy) és elindít.
4. A Wheel Check létrehozott egy csv file-t, azt a C:/.../Dokumentumok mappában találod. Ezt nyisd meg és mentsd el a Dokumentumok\Assetto Corsa\cfg\ mappában myLUT.lut néven.
5. Nyisd meg az ff_post_process.ini file-t a Dokumentumok\Assetto Corsa\cfg\ mappában és ellenőrizd a következő értékeket: TYPE=LUT, ENABLED=1 and CURVE = a generált LUT file-név. Ez utóbbiakat én végül kézzel írtam át.
6. AC-ban a Min Force beállítást vedd 0-ra!
Nagyjából így megy, de várom mások jelzését is, hogy nekik mit eredményezett. Én kipróbáltam Spa-ban a TCR-es Seat-al, nem tűnik rossznak, de nincs összehasonlítási alapom. Ezt majd megrögzött AC-s versenyzők tudják megítélni objektíven.
Utoljára módosította: Erikkonen; 2016. 04. 30. 09:01.
Utoljára módosította: Bakos Gábor; 2016. 04. 30. 09:46.
Beírtam ide is a Lut dolgot (remélem nem baj):
http://forum.gtr-masters.hu/showthre...-LUT-Generator
Nekem ilyent adott dfgt-vel. Érezhetően gyengébb lett az FFB, viszont sokkal könnyebben megfogom az autót. Ami kérdés viszont, hogy Dirt Rallyban és Raceroom-ban miért nem lehet használni? (én nem találtam róla infót)
![]()
Utoljára módosította: krisztiantobias; 2016. 04. 30. 10:50.
A kormányod leadott FFB ereje nem pontosan tükrözi azt amit az AC és más játék szeretne átadni. A probléma ott van, hogy az FFB motorok nem lineárisak. Persze a gyártók valamennyire bekalibrálják ezeket, hogy minél lineárisabb legyen, de az idővel csökken a motor ereje és amúgy sem pontos amit beállítanak.
A program megnézi mekkora FFB hatásra mennyit mozdul el a kormány és ennek segítségével csinál egy mappolást, ami alapján már az adott játék a megfelelő FFB értéket tudja elküldeni = sokkal lineárisabb lesz az FFB-d
Valami ilyesmit fog csinálni (nem saját). Kék az FFB ereje amit érzel (avagy kormány elmozdulás), a piros pedig az ehhez szükséges FFB érték az AC-tól a driver felé. Ha rátükrözöd a kékre a pirosat, akkor megkapod, hogy eddig mit éreztél. Középtájt erősebb volt az FFB mint kellett volna, alul pedig volt egy elég nagy lyuk (0.12nél még 0 az érték lut nélkül)
![]()
Ez csak AC-val működik, vagy R3E-hez is meg lehet csinálni, mert én is kíváncsi lennék mit változik. Esetleg R3E-heh van valami hasonló FFB módosító program?
Raceroomhoz és Dirt rallyhoz is kerestem ilyen lehetőséget, de nem találtam![]()
Nem mukodik mashol. Bar van hozza ket kulso segedprogram, attol ez meg AC buli, ahigy a neve is mutatja ez egy ffb postprocess cucc beepitve a jatekba.
Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 tag és 1 vendég)
Közösségi könyvjelzők