Találatok: 1 - 9 (9 összesen)
    Pfennig Kristóf Adminisztrátor Kettel logója
    Város
    Vancouver
    Üzenetek
    6.139

Trophy AC WTCR Bajnokság

Az idei őszi Assetto Corsa bajnokságunkban, a jelenkori túrautós bajnokság krémjét, a WTCR-es autókat keltjük életre. A Race07-es, és a RaceRoom-os bajnokságok után megnézzük AC alatt is Michelisz kocsiját hogyan muzsikál, hiszen az Elantra mellett a Cupra-ba is lehetséges beülni. A frissen elkészűlt ingyenes modok, Fuzo jóvoltából igazán igényes kidolgozást tudhatnak magukénak. A két kocsi menetulajdonsága, műszaki paraméterei eltérőek, picit másképp viselkednek a pályán, de teljesítményben, gyorsaságban ki van egyenlítve a kettő, így a szimpatikusabbat válasszátok magatoknak. 6 fordulós bajnokságban, 1db dobós futam is belefér, azaz olyan versenyhétvége mely nem számít bele a végértékelésbe. Pályák tekintetében igyekeztünk teret adni a küzdelmeknek, így nagyobb, széles ívek várnak benneteket, legyen szó Fuji-ról, vagy akár Istanbul-ról. A pörgős, duplafutamos hétvégéken fordított rajtráccsal is kell bizonyítani a jó pilótáknak.
    Az idény október.3-án Kanadában, Mosport-ban kezdődik.

Versenynaptár | Pontverseny | Versenyszabályzat | Skinhasználat | Csapatnevezés | Óvások | Replay-ek

A bajnokságon való induláshoz az alábbi dolgokra lesz szükségetek:

• Az Assetto Corsa eredeti és legfrissebb kiadása, mely beszerezhető Steam-ről.
    • Custom Shaders Patch (CSP) ingyenes kiegészítő telepítése, használata. Ezt legkönnyebben a ContentManager (CM) launcherrel, programmal tudjátok felrakni, igazgatni.
    • Elantra, ill Cupra autó mod letöltése, telepítése a készítő hivatalos patreon oldaláról, vagy Masters-es GDrive-ban is megtalálható.
    • Használandó pályákat ebben a Gdrive megosztásban, illetve az egyes futamok kiírásában is megtaláljátok.
    • Regisztráció a GTR-Masters honlapján, majd a "versenyben használt névnek" beállítani az Assetto Corsa-ban is használt neved, ez szükséges ahhoz, hogy a fel tudjon ismerni a honlap a prekvalifikációban.
    • Fontos, nálunk mindenki a valódi nevét használja, nemzetközi formában, pl: "Geza Kovacs". Beállítási segítség itt: névhasználat
    • Érvényes köridő futása a GTR-Masters.hu #WTCR Prequal szerveren. A prekval szerver használata nyílt, jelszó az aktuális futam topikjában található.
    • A GTR-Masters által rendezett bajnoki futamokon csak szervertagok vehetnek részt, tagságot itt lehet igényelni: Szervertagság 2024/2025
    • Érvényes nevezés a Prekvalifikációban minden futam előtt legkésőbb 1 órával.
    • Sportszerű magatartás mind a szerveren, mind a fórumon, valamint a Versenyszabályzat maradéktalan ismerete és betartása!

Tartalék pálya, ha valamilyen okból kifolyólag cserélni kell valamelyik helyszínt: Mugello
    Ha bármilyen kérdés merül fel, vagy csak bizonytalan vagy valamiben, kérdéseid itt feltehetted a fórumban vagy akár privát üzenetben.
    Várunk minden régi és új versenyzőt sok szeretettel!
    Hogy ne maradjatok le semmiről, kövessetek minket a Facebook-on!
    Utoljára módosította: Kettel; 2024. 09. 20. 16:52.

Város
    Vancouver
    Üzenetek
    6.139
    Egykét dolog most így elsőre megjegyzésként:

A 2 kocsi BOP ügyileg, elvileg ki van egyensúlyozva, pariban vannak egymással. Rövidebb tesztünk, illetve máshol lévő eredmények alapján is. Viszont a bajnokság során 2-3-4 furduló környékén ha valemelyik kocsi láthatóan, jelentősen erőfölényben lenne, akkor szükség esetén plusz súlyt rakunk az adott autóra.

A gépekben van rajtautomatika, aminek itt az eredeti angol leírása: https://www.patreon.com/posts/how-to...n-my-107509525 , online futamon így se lesz sokkal egyszerűbb az élet, de talán nem pörög ki annyira az első kerék.

A kocsikhoz a CSP verzióból a 0.2.3-as verziója (legalább) a hivatalosan ajánlott, tesztelt. Az ennél régebbi, alacsonyabb verziókon is elindul, működik, de ott nincs garantálva hogy minden patent legyen.

Immáron a szerverünkre való csatlakozáshoz is szükséges a CSP megléte. SOL időjárás kiegészítő nem szükséges, inkább csak ajánlott.
    Utoljára módosította: Kettel; 2024. 09. 20. 15:52.

Város
    Vancouver
    Üzenetek
    6.139
    CSP-t felrakni a legegyszerűbb CM-el. Pár klikkel tudsz a különböző CSP verziók között váltogatni, installálni, uninstallálni.

Youtube-os segítség a sok közűl:

A kerékcsikorgást csak én nem hallom az Elantrában?

A hangerő beállításoknál nekem a gumi 80%on van és a Seatban is meg az összes többi autóban is tisztán lehet hallani amikor megcsúszik a kerék, de a Hyundaiban 80nál semmit, 100% épp hogy csak valamennyire hallom. Van valakinek valami ötlete hogyan lehetne ezt felhozni a többi autó szintjére? Nyilván nincs kedvem a hangbeállításokat csak az Elantra miatt eltekergetni, mert akkor meg a többi nem lesz jó...

Vásárhelyi Csaba Szervező
    Város
    Budapest
    Üzenetek
    614
    Idézet Eredetileg nagi írta Hozzászólás megtekintése
    A kerékcsikorgást csak én nem hallom az Elantrában?

A hangerő beállításoknál nekem a gumi 80%on van és a Seatban is meg az összes többi autóban is tisztán lehet hallani amikor megcsúszik a kerék, de a Hyundaiban 80nál semmit, 100% épp hogy csak valamennyire hallom. Van valakinek valami ötlete hogyan lehetne ezt felhozni a többi autó szintjére? Nyilván nincs kedvem a hangbeállításokat csak az Elantra miatt eltekergetni, mert akkor meg a többi nem lesz jó...

Nem, ott valóban nincs, vagy csak nagyon nagyon halkan lehet hallani. Borzasztóan nehéz, hogy a kormány FFB-re kell hagyatkozni, illetve a látványra. Sajnos még nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan lehetne megoldani a problémát.

Idézet Eredetileg masterC írta Hozzászólás megtekintése
    Nem, ott valóban nincs, vagy csak nagyon nagyon halkan lehet hallani. Borzasztóan nehéz, hogy a kormány FFB-re kell hagyatkozni, illetve a látványra. Sajnos még nem sikerült rájönnöm, hogy hogyan lehetne megoldani a problémát.
    Elvileg ha a gumi hangot felviszed 100% a többit meg egymással arányosan csökkented a hangerő appban akkor ki kéne tudni emelni, de mondjuk ez elég parasztos megoldás mert oda vissza kell mindig állítgatni ha mással is játszol ezért érdemes egy fotóval kezdeni a mostani beállításokról. Azért lehet este még megpróbálom...

Nincs valaki kapcsolatban Fuzo mesterrel a mod készítőjével? Nem hiszem, hogy nekünk tűnt fel ez a probléma először. Hátha van rá valami egyszerű megoldás, mert gumi csúszás hang nélkül szerintem dobós az Elantra legalábbis számomra valószinüleg az lesz

Város
    Vancouver
    Üzenetek
    6.139
    Elvileg ha a gumi hangot felviszed 100% a többit meg egymással arányosan csökkented a hangerő appban akkor ki kéne tudni emelni, de mondjuk ez elég parasztos megoldás mert oda vissza kell mindig állítgatni ha mással is játszol ezért érdemes egy fotóval kezdeni a mostani beállításokról. Azért lehet este még megpróbálom...

Nincs valaki kapcsolatban Fuzo mesterrel a mod készítőjével? Nem hiszem, hogy nekünk tűnt fel ez a probléma először. Hátha van rá valami egyszerű megoldás, mert gumi csúszás hang nélkül szerintem dobós az Elantra legalábbis számomra valószinüleg az lesz
    Szervezők már beszéltünk erről.
    Nem vezettem még ilyen versenykocsit (se), de nem vennék rá mérget hogy a pilóta a fülkében ülve, bukósisakban is hallja a gumik csikorgását.
    Viszont a mod-nak a fizikája simán kárpótol, mert a kormány elgyengülés egyértelműen jelzi, visszaadja a gumik csúszását, blokkolását.

Idézet Eredetileg Kettel írta Hozzászólás megtekintése
    Szervezők már beszéltünk erről.
    Nem vezettem még ilyen versenykocsit (se), de nem vennék rá mérget hogy a pilóta a fülkében ülve, bukósisakban is hallja a gumik csikorgását.
    Viszont a mod-nak a fizikája simán kárpótol, mert a kormány elgyengülés egyértelműen jelzi, visszaadja a gumik csúszását, blokkolását.
    Háde, az összes Kunosos autóban és a legtöbb egyéb modban is hallani ha csúszik a kerék. A testvér modban a Seatban is. Akkor hacsak a Tarquiniék nem találtak ki valamit és nem rakták tele hangszigeteléssel meg tojástartóval a valóságban amit ennyire jól berakták a modba is akkor hasonlóan kéne müködnie mint a Seat, vagy én latom rosszul? Szerintem egy sima paraméter bug lehet valahol amit ha valaki kicsit ért a modozáshoz simán helyre tudna rakni csak arra a szintre mint a Seat.

Kiss Szabolcs Adminisztrátor
    Város
    Bp <-> Zalaegerszeg
    Üzenetek
    21.394
    Szerintem egy sima paraméter bug lehet valahol amit ha valaki kicsit ért a modozáshoz simán helyre tudna rakni csak arra a szintre mint a Seat.
    csak tippelek de valszeg ki kell nyerni a modból a kérdéses hangfájlt, vmi audiószerkesztővel megfickósítani és visszapakolni a modba.
    Vagy csak szimplán kicserélni egy másik autóéval.

Ebbe csak belenéztem, de tele a net ilyen tutorial-okkal:

Téma információ

Felhasználók akik böngészik a témát

Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 tag és 1 vendég)

A téma címkéi

Közösségi könyvjelzők

Közösségi könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

• Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Mellékleteket nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •