Imola Race szerver fut ezen a néven: GTR-Masters.hu #Race - Road To F1
Helló, kis tanács a f2-höz? Én csak ugy tudom beállítani, hogy 1.43-as idő a max vele.
Silverstone Race szerver fut ezen a néven: GTR-Masters.hu #Race - Road To F1
Ez elég érdekes futam lett annak ellenére hogy csak 8-an voltunk (legalábbis számomrra)
gyakorlatilag egy előzés sem történt csak amikor piteltünk de végig halál izgalmas volt és koncetrálni és nymomni kellett mint állat!
Ami a gumi kopást és a stratégiát illeti az sem volt egyszerű!
mivel nem tesztelgettem a gumikopást hogy melyik meddig bírja így csak tippelni tudtam!
első ötletem hogy közepessel 60literrel indulok majd lágy 40literrel de hamar kiderült hogy nem bírná ezért gondoltam két közepes etapra ugyanúgy 60 - 40 liter
majd amikor kipróbáltam a pitelést elég fura dologgal szembesültem! a tankolás eszméletlen lassú! nem tudom hogy csak nekem vagy ez ilyen majd írja le valaki hogy milyen volt neki !
szóval a tankolást elvetettem ugyhogy közepessel 100l üzemanyaggal indultam
viszont így a kopás is más lett mert 60 literrel 16 kört írt 100 literrel viszont már a 13. körben 0 tapadással mentem!
vesztettem is körönként kb 6-8 tizedet!
Amikor láttam Norbit a kemény keveréken azt gondoltam "basszus az lett volna a jó"
viszont keménnyel azért nem is terveztem mert úgy éreztem az túl lassú ahhoz képest mint amennyivel tövább életben lehet tartani!
aztán láttam hogy Norbi is kiment és pont elé tudtam visszajönni és így az egyel lágyabb keverékkel tudtam tartani az előnyt!
bár számomra durva volt hogy egyel lágyabbal is CSAK tartani tudtam! nem tudtam elnyúlni! :O
Én is eléggé élveztem elejétől a végéig, annak ellenére, hogy milyen kevesen voltunk. Igazából Imolában is ugyan ez volt a helyzet, kevesen voltunk, de ott mi 3 an elöl jó versenyeket csináltunk.
Tényleg meglepő volt amúgy, hogy milyen sokat változott a tempó és a gumikopás is az üzemanyagmennyiség csökkenésével. Azt a keveset amit gyakoroltam, szinte végig mediumon tettem közepesen megtankolva, a hard-ot csak néhány kör erejéig néztem meg, de nagyon nem tetszett. Meg előzetesen én 50 perces futammal számoltam ami 31 kör lett volna... a gumiapp 17+ kört jelzett a mediumnál, úgyhogy mondom ez sima med-med verseny lesz. Aztán ahogy kiderült hogy 1 óra lesz (37 körrel számoltam), akkor világossá vált, hogy a hard is kelleni fog. Mondom akkor legyen egy hosszabb hard (amire eredetileg 22+ kört jósolt az app), és egy rövidebb med. etap. 106 literrel indultam, mert túlbecsültem kicsit a tempót meg a fogyasztást is. Az elején fixen gyorsabbak voltatok nálam legalább 0,5tel körönként. Aztán ahogy haladtunk egyszer csak észrevettem, hogy újraszámolta magát a gumiapp, és már csak 18 körre becsülte a gumi élettartamát. Ezzel együtt ti elkezdtetek erősen visszaesni a tempóval, és ott már világos volt számomra, hogy ti sem fogtok tudni elmenni a mediummal annyit amennyit kéne, jó tempóval. Itt már néha 1 sec-et is visszahoztam körönként. Emiatt úgy döntöttem, hogy a második etapra is hard-ot rakok fel, bár igazából a boxkiállás pillanatáig vaciláltam ezen. Én ugye tovább mentem pár körrel a hard-on, mint ti a med-en, tehát nekem kevesebb távot kellett volna már megtennem a med-del, de végül nem mertem bevállalni, mert nem tudtam, hogy a med-nek végül mennyi lett volna a valós hasznos élettartama ezen körülmények között. Úgy voltam vele, az elején lehet megint gyorsabbak lesztek picit a mediummal, de a végén majd elkaplak titetek amikor elfogy a gumitok. :P Utólag ez hibás döntésnek bizonyult, mert simán végigbírta neked a med... Végig kvali köröket toltam... tényleg full maxon mentem, de én is csak tartani tudtalak...
Igazából mindkettőnknek volt olyan része a versenynek, amikor a totál ellenkezőjét csináltunk, mint kellett volna. Neked hiba volt med-el indulni a nehéz autóval, nekem meg hiba volt hard-ot rakni a kiállásnál. Na meg lehet az is érdekesebbé tehette volna a versenyt, ha nem szedek össze kb 8 sec hátrányt az első két körben a hátulról indulás miatt...
Mind1, jó volt ez így!
Teljesen megérdemelten nyertél, és Grat még1x!
Nah, ennek pejvára örülök hogy valakinek annyira bejött, hogy nem rest, egy ilyen hosszú, retro élménybeszámolókat írni a futamról!
Grat.
Ja sokszor jó mások írását olvasni hogy kinek mi járt a fejében és akkor derül ki hogy kb mennyin múlt egy futam győzelem vagy hogy épp lemeardtál róla!
amugy eddig talán azért volt kevesebb ezekből mert egy sprintfutamnál nem történik ennyi minden talán!
amúgy nekem tetszik ez a néha sprint néha 1 órás futam dolog!
szóval jó néha taktikázni! nem mindig jön be sajnos de ez ilyen!
nekem most szerencsém volt!
Amúgy Norbi az elején hard-al akartam indulni de mondom hidegebb is lett és nekem sem tetszett a hard mert mint a jégen olyan volt, ezért inkább a medium mellett döntöttem!
Köszi a gratulációt mégegyszer és bár örülök neki hogy tudtam nyerni de láttam hogy mit művelsz a hardokon szóval elég durva tempód volt ! ugyan azon a keveréken ledaráltál volna az tuti! és az is szerencsém volt hogy Roland épp hibázott!
jaj majdnem elfelejtettem
a simresulban tök jól látszik a gumi kopás és hogy melyik mikor volt gyorsabb
majd nézd meg a gap-nél a grafikont
Monza Race szerver fut ezen a néven: GTR-Masters.hu #Race - Road To F1
Monza simresults: https://simresults.net/240822-Jy5
Először is Rolandtól szeretnék megint elnézést kérni :/ Eléggé elbénáztam a dolgot amivel az Ő versenyét is tönkretettem! Sajnálom!
Erre a gépre nem nagyon sikerült ráéreznem!
sehol nem találtam azt a beállítást amivel tudtam volna javítani!
Bár a qualin volt asszem 2db 4 tizedes javításom is de mindkettőbe belehibáztam!
A futam a táv feléig elfogadhatóan ment viszont amikor elkezdtem utolérni Rolandot ( bár utólag jöttem csak rá hogy csak azért mert más taktikán volt) szembesültem vele hogy mennyire durván eltűnik a leszorító erő ha más mögött megyek! gyakrlatilag nem tudtam előzési pozicióba kerülni!
a parabolikánál 2 szer is elég közel kerültem hogy gondoltam a célegyenes végére megpróbálom az előzést ! De a parabolából egyszer sem tudtam rendesen kigyorsítani ! először egy az egyben lecsúsztam az ívről másodszorra óvatosabb voltam viszont amikor a gázra léptem azonnal ment a segge! szóval kicsit intenzív volt nekem az a leszorító erő vesztés! de lehet hogy csak a setupom miatt!
Aztán az Ascariban eddig mindig stabil autó egyszer csak megcsúszott és túlkorrigáltam amiből forgás lett! gyorsan megpróbáltam irányba állni de nagyon kapkodtam amiből forgolódás lett! és egy csattanás Rolandal :/
Jó lett volna megint kergetni egymást az elején de ez most nem jött össze!
Igen, már múltkor az F2-nél is brutál volt az aero loss a másik autó mögött, azért is vesztettem olyan sok időt az első két körben, mert nem volt olyan könnyű megelőzni a lassabb pilótákat emiatt. Sajnos ezeknél a villámgyors kocsiknál ezzel is számolni kell, és épp emiatt igyekeztem most odatenni magam kvalin is. Két kiállásos taktikán voltam ami nyilván csak akkor működik, ha végig tudja hozni az előre kikalkulált tempóját az ember. Úgy voltam vele, hogy nem akarok időt veszíteni csatázgatással, ha esetleg ti egy kiállásoson vagytok és meg vagytok tankolva. A kalkuláció alapján legalább 7-8 másodperccel volt gyorsabb a két kiállásos taktika, de ilyen formula autókkal azt nagyon könnyű elveszetni ha beragad vki mögé az ember.
Úgyhogy a pole-ból indulva az első etap terv szerint alakult, 9-10 másodperc előnyt sikerült kiépíteni előttetek a boxkiállásig, ami több is volt a kelleténél. Aztán jött a kiállás ahol viszont el is dobtam 6 mp-t az előnyből, ugyanis sikerült megforognom a féktávon... Futam előtt 2x teszteltem a kiállást, már akkor is nagyon necces volt a beérkezés a boxba, mert a nagy fékezés alatt hirtelen nagyon instabillá vált az autó, de végül mind2x sikerült megtartanom. Hát... a futamon már nem sikerült... GG.
Továbbindulva a 2. etapra tudtam, hogy maxon kell nyomnom ha nyerni akarok. 1-2 kör múlva Máté is kiállt pedig azt hittem ő is egy kiálláson van, Roland viszont ment tovább egészen féltávig és az etapja végén a kikönnyülő autóval elég jó időket futott, azon a szakaszon nem tudtam túl sokat hozni rajta. Aztán amikor visszajött a kiállásáról, 12 másodpercre volt tőlem. Itt nekem még hátravolt ugye egy kiállásom, ami nettó 26 mp-be kerül, úgyhogy tudtam, hogy sietnem kell. Roland viszont a frissen megtankolt autóval nyilván nem tudott olyan köröket jönni, így elég gyorsan kezdett nőni az előnyöm. 2-3 körre a kiállástól 24 mp körül volt már az előnyöm, ekkor jött a crashetek... Kár érte, mert a kiállásom után pont Roland környékére érkeztem volna vissza, ekkor már egyenlő súlyú autóval, de nyilván sokkal frissebb gumikon. Ahogy mondani szokták, "még akármi is lehetett volna"...
Így végül az utolsó etapra már kicsit motivációt vesztetten mentem ki. A magam szórakoztatására, valamint egy challenge-ként is felfogva kikapcsoltam a tc-t és úgy mentem végig. Még úgy is egész vállalható időket tudtam futni, de azért jó pár helyen sokkal óvatosabbra kellett vennem a figurát, mint bekapcsolt tc-vel.
Csatákban tehát most sem bővelkedett a futamom, de összeségében azért így is izgalmas volt sokáig, mert egy ilyen gyors autóval eléggé melós végig a határon menni és futni az eredmény után.
Tali Spában!
Alapból én is 2 piteléssel számoltam mert nem tudtam tesztelni a gumikopásokat és nem tudtam mennyit veszít a tapadásból ha kezd kopni! aztán amikor utolértem Rolandot gondoltam megprbálom megelőzni és kicsit elhúzni az első etapomat! de két próbálkozás után arra gondoltam kijövök korábban ilyen alá vagy elé vágási próbálkozásként de hát.... :/
talán majd Spa-ban
Spa F1 Race szerver fut ezen a néven: GTR-Masters.hu #Race - Road To F1
Köszönet ezért az alacsony létszám ellenére is szerintem élvezetes nyári bajnoksághoz!
Nekem tetszett hogy vannak rövid illetve hosszabb távú futamok is !
és meglepő módon a legtöbb gép egész kezelhető volt bár azért könnyű volt eldobni! néha sikerült is!
bár néha elég kevés idő volt gyakorolni
Feltöltöttem a hiányzó eredményeket is, így itt a teljes tabella.
Bajnokság konklúziója hogy ezek a versenygépek több felkészülési időt követelnek. A pályán rengeteg időt bennük lehet hagyni. Nyári bajnokságba, futamonként cserélgetni nem való.
Mindenesetre gratula aki résztvett a futamokon, esetleg végig is csinálta
Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 tag és 1 vendég)
Közösségi könyvjelzők