Találatok: 1 - 10 (10 összesen)
    Pfennig Kristóf Adminisztrátor Kettel logója
    Város
    Vancouver
    Üzenetek
    5.973

AC S800 - Auverhat - Már.2

Kedves Versenyzők!
    Franciaországba gurul is tovább az AC Honda S800-as bajnokság! A virgonc kis kocsinak ezúttal is egy kalandós, ám nagyobb, hosszabb pálya Auverhat adja a talp, illetve gumialávalót, ami másnéven Charade-ként lehet ismerős. A honda kevés pacis, lassan történnek a dolgok, mégis igényli a folyamatos törődést. Jó gyakorlást, és jó versenyzést mindenkinek!

Dátum: 2023.Már.2 (csütörtök)
    Pálya: Auverhat - rank(v0.99) Letöltés: GDrive, @RD
    Autó: Honda S800 RSC - (v2.5) Letöltés: GDrive, @RD , Csaba setup

Nevezés: Futam napján este 19:00-ig. Nevezéshez érvényes köridő szükséges a prekvalifikációban.
    Időmérő: 20:00 (20 perc)
    Futam: 2*30 perc (második futamon első 10 fordított rajtrácson)
    Rajt típusa: álló rajt
    Boxkiállás: nem kötelező
    Pálya állapot: 98%-ról indul, lassan növekszik. Prekvalon fix 98%
    Gumi melegítő: nincs
    Fizikai sérülés: 70%
    TC használat: factory (nincs)
    ABS használat: factory (nincs)
    Gumi használat: 100%
    Üzemanyag használat: 100%
    Aszfalt hőmérséklet: 23 +/-6 °C. Prekvalon fix 23 °C
    Pitek száma: 30

Éles szerver: GTR-Masters.hu #Honda S800 Race
    Gyakorló szerver: GTR-Masters.hu #Honda S800 Prequal
    Gyakorló jelszó: masters

Indulási feltételek, szabályzat, és egyéb infók a bajnokság főtopikjában.
    Discord elérhetőség: Discord

Várunk mindenkit szeretettel, sok sikert és jó szórakozást kívánunk!
    Hogy ne maradjatok le semmiről, kövessetek minket a Facebook-on!

Város
    Vancouver
    Üzenetek
    5.973
    • (Új) éles versenyszerver elindítva
    • A nevezések alapján a verseny 1 szerveren lesz megtartva. Szerverjelszó tagoknak. A szerverre csak érvényes nevezéssel rendelkezők léphetnek fel.
    • Figyelem! Az időmérő (20:00) elött tartunk az új szerveren egy próbarajtot. Ha valami probléma merűlne fel, akkor vissza a régire, egy szerverrestartot követően.
    • A futam elején fokozottan figyeljünk egymásra! Ne kockáztassunk balesetet rögtön a futam elején. A verseny 1-2 körében senki sem fog tudni időmérős féktávokat venni, hidegek a gumik, stb. Nem kell egy meggondolatlan manőverrel az első percben kockáztatni mások épségét.
    • Ha bármi gond van szóljatok, gyertek fel Discord szerverre a gyorsabb kommunikáció, és a nagyobb móka miatt. Sok sikert mindekinek!

Vásárhelyi Csaba Szervező
    Város
    Budapest
    Üzenetek
    493

Micsoda futam!

Ismét egy eszméletlenül jó futamon vagyunk túl, köszi mindenkinek a részvételt!

A próbarajtnál realizálódott bennem, hogy első helyről indulni nem is olyan bulis dolog, mivel szűken kell fordulni az első kanyarban, így ha a 2. mellettem van akkor nem fogok tudni jó tempót átvinni a kanyaron és előzés lesz belőle... Hát így is lett, Máté egyből az élre is tört... De még hogy! Úgy kezdett el elhúzni előlem, hogy nem is értettem hirtelen mi történik.
    Jópár kör után sikerült végül megérkeznem rá és vagy egymás mellett mentünk több kanyaron keresztül, vagy egyik féktávot ő vette jól, a másikat pedig én... Hihetetlen milyen csaták mentek, imádtam minden egyes pillanatát! Annyira kiélezett volt és annyira kellett koncentrálni, hogy a fél óra nagyon hamar elrepült!
    Ami számomra nagyon tetszett még az az, hogy Bécsi Ati is megérkezett a végén ránk, így megpróbálhatott beszállni az első helyért folytatott csatába!
    Gratula!

A második futamon a fordított rajtrács nekem kedvezett, hiába a 10. helyről indultam, a külső íven jobbnak láttam az esélyeimet, ami annyira de annyira jó volt, hogy a második kanyar előtt ki is használtam a helyzet adta lehetőséget és 6 helyet ugrottam előre. A végén volt is nagy értetlenkedés, hogy hogyan tudtam ennyire előre kerülni... Hát így. A visszajátszást nézve komikus, hogy milyen simán ment.
    Jót csatáztam Balogh Andrissal is, ám a 2. kanyarban valahogy sikerült őt jól oldalba trafálni, szerencsére észnél volt és helyére tette az autót.
    Ezúton is elnézést érte! Ha jól emlékszem akkor el is vettem utána a gázt, hogy vissza adjam a helyezést, viszont mivel a következő kanyar nekem kedvezett így nem tartott sokáig ez a csetepaté.
    Néha rá-rápillantottam a helyezésekre és láttam, hogy Máté valami iszonyatos tempóban közeledik és ha nem szedem össze magamat, akkor átrongyol Andrison és rajtam is. Főleg, mert futott egy 2:17:750-es időt, amit én jócskán le voltam maradva. Hiába, az első hely kényelmessé teszi az embert... Végül azért mégiscsak sikerült megtartani az előkelő 1. helyet és még egy nagyon jó időt is sikerült összehozni az utolsó körre.

Találkozunk Ahvenisto aszfaltcsíkján!

Utoljára módosította: masterC; 2023. 03. 03. 10:19.

az az "Úgy kezdett el elhúzni előlem" mondat kics túlzás! visszanézve a streamet a legnagyobb távolság kettőnk között 1,7 sec volt kb 1 pillanatig azon kívül végig 0,6 - 1 sec körül mozgott !
    én is élveztem a dolgot de visszajátszásból néha hagyhattam volna kevsebb helyet de nem igazán érzem az autó baloldalát!
    Amugy jó volt a stream de sajnos a pályán elég szerencsétlenül vannak elhelyezve a kamerák! sokszor pont nemlátszik semmi az akciókból, kár érte!

A 2. futamról meg ne is beszéljünk mert mindenhol beragadtam ahol betudtam ragadni! a rajtál megpróbáltam ilyen Alonso féle manővert kivülről mert a kigyorsítás nem az autó erőssége ezért megpróbáltam külső íven több tempót átvinni a belső íven auzokhoz képest de sajnos pont összekoccantak előttem ami elég durván visszalassította a sort így maradtam 9. helyen !
    aztán a 3. helyen autózva láttam hogy több mint 9 sec már a hátrányom nem is tudom talán 4 kör alatt! mondom te jó ég ezt hogyan ?! aztán volt pár tiszta köröm és reménykedtem hogy András még sokáig feltrartja Csabit! De 5,4 sec-ig jutottam amikor láttam hogy Csabi az élre állt és innen már tudtam hogy ez ennyi volt maximum 2. hely lehet meg :/

Amennyire gyenge ez az autó és unalmasnak tűnik annyira sokat kell gépészkedni! mivel nagyon gyenge szinte minden mozdulatnak nagy jelentősége van!
    A kövi futamra megpróbálok kicsit többet gyakorolni mert nem lesz ez így jó hosszútávon ha minden futamot behúzol Csabi!

Város
    Vancouver
    Üzenetek
    5.973
    Idézet Eredetileg Máté Mihajlovics írta Hozzászólás megtekintése
    A kövi futamra megpróbálok kicsit többet gyakorolni mert nem lesz ez így jó hosszútávon ha minden futamot behúzol Csabi!
    Mindenki nevében -is- köszönjük!

Város
    Budapest
    Üzenetek
    493
    Idézet Eredetileg Kettel írta Hozzászólás megtekintése
    Mindenki nevében -is- köszönjük!
    Hajrá! Nem hagyom magamat

Balogh András Szervertag 2023
    Város
    Kecskemét
    Üzenetek
    282
    Az én szemszögemből ez a verseny jobban is alakulhatott volna, többet éreztem benne!
    A verseny előtt csak rövid időre tudtam fellépni a szerverre, nem tudtam igazán rámelegedni a pályára, főleg a fékpontok konzisztens megtalálására.
    De ez nem lehet kifogás, hogy az időmérőn 1mp lemaradásba voltam, Csabi ez honnan jött ez az idő? A prequalin nem volt ekkora a lemaradás!
    Ilyenkor mindig a beállításokra gyanakszom, hogy nagyon eltérő volt nem a magam teljesítésére, én a közösbe bedobott szettel mentem csak a kerékdőlést vettem vissza, meg a guminyomást állítottam be.

A féktávokat rendre elfékeztem, pedig most már a kormány - pedál-ra sem foghatom, hogy az miatt volt, mert mióta megvan az új szett, január óta, javult a teljesítményem és a konzisztenciám de így is jelentős a lemaradás.

A qualin nem bírtam javulni és bár nagyon szoros volt a 3-4-5 helyezett közt a különbség 1 tízed, csak az 5. hely lett meg.
    Az első verseny már az elő körben nekem kukás volt a kilökés miatt, visszaestem az utolsó helyre, de próbáltam feljönni és végül a 8 helyet sikerült azért behozni, jó lesz majd a 2. versenyre gondoltam.

A 2. versenyen sikerült az első körben az élre állni, de Csabit nem gondoltam, hogy megkezdjük a 2 kört már mögöttem lesz, szóval nem igazán tudtam leszakadni.
    Az elején még úgy ahogy tudtam tartani az 1mp körüli különbséget de ahogy telt a verseny egyre csak elfékeztem magam és a különbség elolvadt az 5. körre.
    Az előzésnél nem akartam belemenni kakaskodásba, mert láttam, hogy Máté is közeledik és a 2. helyezéssel is megelégedtem volna, így próbáltam erre koncentrálni de Csabi, Máté és Attila is sokkal jobb versenytempót tudott futni mint én, így a 3. helynek is örülhetek.

Nem tudom, hogy mivel vesztettem ennyi időt az elejéhez képest.

Azért remélem lesz ahol még szorosak lesznek a csaták!

Város
    Budapest
    Üzenetek
    493
    Idézet Eredetileg Balogh András írta Hozzászólás megtekintése
    Az én szemszögemből ez a verseny jobban is alakulhatott volna, többet éreztem benne!
    A verseny előtt csak rövid időre tudtam fellépni a szerverre, nem tudtam igazán rámelegedni a pályára, főleg a fékpontok konzisztens megtalálására.
    De ez nem lehet kifogás, hogy az időmérőn 1mp lemaradásba voltam, Csabi ez honnan jött ez az idő? A prequalin nem volt ekkora a lemaradás!
    Ilyenkor mindig a beállításokra gyanakszom, hogy nagyon eltérő volt nem a magam teljesítésére, én a közösbe bedobott szettel mentem csak a kerékdőlést vettem vissza, meg a guminyomást állítottam be.

A féktávokat rendre elfékeztem, pedig most már a kormány - pedál-ra sem foghatom, hogy az miatt volt, mert mióta megvan az új szett, január óta, javult a teljesítményem és a konzisztenciám de így is jelentős a lemaradás.

A qualin nem bírtam javulni és bár nagyon szoros volt a 3-4-5 helyezett közt a különbség 1 tízed, csak az 5. hely lett meg.
    Az első verseny már az elő körben nekem kukás volt a kilökés miatt, visszaestem az utolsó helyre, de próbáltam feljönni és végül a 8 helyet sikerült azért behozni, jó lesz majd a 2. versenyre gondoltam.

A 2. versenyen sikerült az első körben az élre állni, de Csabit nem gondoltam, hogy megkezdjük a 2 kört már mögöttem lesz, szóval nem igazán tudtam leszakadni.
    Az elején még úgy ahogy tudtam tartani az 1mp körüli különbséget de ahogy telt a verseny egyre csak elfékeztem magam és a különbség elolvadt az 5. körre.
    Az előzésnél nem akartam belemenni kakaskodásba, mert láttam, hogy Máté is közeledik és a 2. helyezéssel is megelégedtem volna, így próbáltam erre koncentrálni de Csabi, Máté és Attila is sokkal jobb versenytempót tudott futni mint én, így a 3. helynek is örülhetek.

A prekvalon egy másik szettel mentem olyan időt, amit. A versenyre visszaálltam az eredetileg megosztott setupomra, mert az elég stabil volt, nem idegeskedett a hátulja annyira.
    Ahogy nőtt a tapadása a pályának, úgy lehetett rövidebb féktávokat venni, illetve az egész autó tapadása jobb lett, így a kigyorsítást is hamarabb lehetett megkezdeni, hiába az aránylag nagy kormányszög. Legalábbis én ezt éreztem.
    Közel a táv felénél viszont a nagy lejtős résznél rendre elfékeztem magamat, tehát ott már túl optimista voltam, vagy valami változott, nem tudom. Ezt korrigálni kellett, de így is vagy 3 körbe beletelt, mire megcsináltam - különben Máté bedobta mellém az autót.

Szerintem valahol ott lehetett a különbség, hogy a jobb tapadási viszonyokat ki tudtuk használni, ennek apropójából a kigyorsítást is hamarabb tudtuk megkezdeni. Csak erre tudok gondolni.

Kiss János Szervertag 2023
    Város
    Debrecen
    Üzenetek
    63
    Idézet Eredetileg Balogh András írta Hozzászólás megtekintése

Bocsi az első versenyes lökésért!! Replayt még nem néztem, de ha jól rémlik a kanyar közepén vagy nektek kellet fékezni előttem, és már nem tudtam lereagálni, vagy csak engem toltak meg hátulról, volt kavarodás rendesen.

Téma információ

Felhasználók akik böngészik a témát

Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 tag és 1 vendég)

Közösségi könyvjelzők

Közösségi könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

• Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Mellékleteket nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •