Találatok: 1 - 13 (13 összesen)
 1. #1
  Barzo Laszlo Adminisztrátor
  Csatlakozott
  2006. 07. 18.
  Város
  Miskolc
  Üzenetek
  4.897

  ACC Teszt Bajnokság 2019 Versenyszabályzat

  Versenyszabályzat.

  Assetto Corsa Competizione Teszt Bajnokság 2019.
  1. Általános szabályok és részvételi feltételek.

  Fair Play! Minden versenyzőtől elvárt a maximálisan sportszerű viselkedés mind a versenypályán mind azon kívül!

  A bajnokságban az eredeti Assetto Corsa Competizione legfrissebb verziójának használata kötelező. Ezen felül csak olyan patch-ek engedélyezettek, amelyek nincsenek hatással az autók teljesítményére és menettulajdonságaira.

  A versenyzők számára kormány használata kötelező.

  A bajnokságban azok a pilóták indulhatnak, akik a jelentkezésüket leadták és azt a versenyigazgatóság elfogadta.

  A versenyeket változó időjárással rendezzük, a mechanikai sérülések mértéke normál, gumikopás és üzemanyag fogyasztás mértéke normál.

  A bajnokság futamait és kezdését, a hivatalos verseny naptár tartalmazza. A futamok 45 perces időmérővel indulnak, amit a futam követ. A verseny végén azok a pilóták értékelhetők, akik a versenytáv 90%-át teljesítették.

  A szerverekre csak jelszó beírásával lehet belépni, amelyet a Versenyigazgatóság a fórumban hirdet ki.

  Névhasználat: A GTR-Masters szerverein kötelező a teljes valódi név használata (nemzetközi formában, ékezetek nélkül).
  A beállításhoz a részletes leírást és segítség.: http://forum.gtr-masters.hu/showthre...haszn%C3%A1lat

  A versenyszerverek maximális létszáma 30 fő, amennyiben ezt a pálya lehetővé teszi. Maximum létszám feletti nevezés esetén a szerver elosztó kalkulátor határozza meg a szerverek felosztását, a prekvalifikációs sorrend alapján.

  2. Használható autók.

  http://www.gtr-masters.hu/cars/acc
  AMR V12 Vantage GT3 2013
  Audi R8 LMS 2015
  Bentley Continental GT3 2015
  Bentley Continental GT3 2018
  BMW M6 GT3 2017
  Emil Frey Jaguar G3 2012
  Ferrari 488 GT3 2018
  Honda NSX GT3 2017
  Lamborghini Huracan GT3 2015
  Lamborghini Huracan ST 2015
  Lexus RC F GT3 2016
  McLare 650S GT3 2015
  Mercedes AMG GT3 2015
  Nissan GTR Nismo GT3 2015
  Nissan GTR Nismo GT3 2018
  Porsche 911 GT3 R 2018
  Porsche 911II GT3 Cup 2017
  Reiter Engineering R EX GT3 2017

  Adott futamot minden versenyző avval az autóval köteles teljesíteni, amivel nevezet.

  3. Pontrendszer.

  A bajnokság egyéni bajnoki címért folyik.
  Futamok pontozása.

  4. Futam.

  A boxutcában mindig kötelező a pitlimiter használata, a sebességkorlátozás be nem tartása büntetést von maga után!

  A futam repülő rajttal kezdődik. A felvezető körben előzni tilos! A felvezető kört mindenki igyekezzen egyenletes sebességgel, a kormányt nem össze-vissza rángatva, a követési távolságot az előtte haladó autóval megtartva haladni.

  Ha valaki balesetet okoz a felvezető körben, kiemelt büntetésre számíthat. (egy futamos eltiltás)

  A verseny a "green flag" (zöld zászló) jelzésre indul!

  Stop & Go büntetésnél tilos tankolni vagy kereket cserélni, amikor a pilótát értesítik a rádión keresztül a büntetésről 3 körön belül ki kell menni letölteni azt. Ha valaki nem tesz eleget büntetési kötelezettségének diszkvalifikálja magát a futamról!

  Amennyiben adott futam valamilyen oknál fogva nem rajtol el 22:00-ig a versenyigazgatóság törli a versenyt a versenynaptárból.

  5. Versenyzői magatartás a versenyeken.

  Légy tekintettel arra, hogy az interneten vagy és bizonyos szituációkat az ellenfeleid másképp látnak mint te. Ne csinálj kiszámíthatatlan manővereket, gondolkodj mielőtt cselekszel!

  - Előzések: Ne légy türelmetlen! Ha a saját autód épségét veszélyezteted az a te bajod. Amennyiben másokat is veszélyeztetsz akkor már büntetésre is számíthatsz. A felelősség 99%-a mindig az előzni kívánó versenyző kezében van. Ha úgy érzed vagy olyan gyors mint a mögötted lévő, nyugodtan küzdj meg vele, természetesen szabályosan. Amit szigorúan tilos: idióta vonalvezetést használni, cikázni a másik előtt, blokkolni, "bezárni az ajtót". A kanyar előtt el kell döntened melyik ívet választod, a belsőt vagy a külsőt és utána ott is kell, hogy maradj. Ha a másik ügyesebb és később fékez, sőt mi több hamarabb éri el a kanyar bejáratát akkor fogadd el hogy vesztettél. A következő kanyarban neked lesz lehetőséged előzésre. A versenyek 1 órásak lesznek, tehát a türelem biztos, hogy meghozza majd a sikert.
  - Lekörözések: A lekörözendő versenyző igyekezzen minél hamarabb lenyelni a békát, azaz elengedni a mögötte jövőt, hiszen ha egy kör hátrányban van már nincs értelme versenyezni az őt lekörözővel, sőt ez büntetést von maga után! A kék zászló lengetésekor a lekörözött igyekezzen észszerűen csökkenteni versenytempóját (lehetőleg fékezés nélkül), megtartva kanyarodási / haladási vonalait, így a hátulról érkező gyorsan eldöntheti, hogy honnan és mikor akarja/tudja megelőzni. A legtöbb probléma ilyen esetben az elöl haladó váratlan reakcióiból származik.
  - Ha valakinek megsérül az autója, olyan módon hogy így az autó már nem uralható akkor köteles rögtön elhagyni a pályát és kiállni a boxba, ha az autó nem javítható és nem tudja folytatni a versenyt, be kell fejeznie a futamot! Ha valaki sérült autóval még megpróbál eljutni a boxig vagy észleli, hogy esetleg nem lesz elég a benzin, és lassabb tempóban tud csak eljutni a boxig vagy befejezni a versenyt, az rendkívül körültekintően autózzon. Ha kifejezetten lassan megy valaki, akkor a versenyvonaltól a lehető legtávolabb haladva, folyamatosan a hátulról jövő forgalmat figyelve vezessen, mert ha nagy a sebességkülönbség, szinte biztos, hogy balesettel végződik egy rossz manőver. Ilyen esetben mindig a sérült/lassabb autóval "vánszorgót" terheli a felelősség!
  - Rossz connection, lag: Ha valakinek rossz a kapcsolata a szerverhez, de az nem dobja ki a futamból, akkor majdnem biztosan lagolni fog a pilóta, ami kiszámíthatatlanná teszi körülötte lévők számára saját helyzetét. Ezért ebben az esetben a versenybíróság a helyszínen automatikusan megvonja a pilóta futamon való indulási jogát. A lagoló pilótának ezután már nincs joga újra visszacsatlakozni a szerverhez.
  - Boxból történő kihajtáskor edzés felvezető-körében, kerékcsere után, valamint kicsúszás utáni visszajövetelnél a pályára mindenki fokozottan használja a visszapillantó tükreit a gyors körön levő pilóták elengedése és a balesethelyzetek elkerülése érdekében. Kihajtáskor a boxutca kijáratát jelző meghosszabbított vonal érintése, keresztezése tilos!
  - Kicsúszás után TILOS keresztben visszajönni a pályára, mindenki először álljon be az aszfaltcsíkkal párhuzamosan, majd innen a tükreit figyelve, óvatosan gyorsítva - a pálya mellett, ha szükséges - maximális biztonsággal térjen vissza!

  Ezen szabályok áthágása büntetéssel jár, az eset súlyosságától függően!
  Időmérő edzésen ha valaki elrontja a gyors körét akkor köteles a mögötte érkező autók zökkenőmentes elhaladását biztosítani, aki ezt nem teszi meg illetve feleslegesen feltart vagy szükségtelenül előzni próbál büntetést kap! Aki még nem gyakorolta be kellőképpen az adott pályát az ezt a szabadedzésen tegye meg, az időmérő edzésre mindenki felkészülten érkezzen, hogy ne kelljen a többieknek mozgó akadályokat kerülgetni folyamatosan a pályán!

  Természetesen ezek a szabályok csak általános szituációkra érvényesek, a végső döntéseket a versenybíróság hozza az adott szituációnak megfelelően.
  A fentiekben nem részletezett, de a fair play és a szabályok szellemétől eltérő versenyzői magatartás az eset súlyosságától függő büntetéssel sújtható.
  A futamokra becsatlakozni az időmérő edzés végéig lehet, a versenyen már nem csatlakozhat új versenyző a szerverre.

  6. Büntetések.

  A büntetéseket a versenybíróság hozza az elmentett replay alapján. A versenybíróság a futam felvezető kör kezdetétől a T1-ig automatikusan vizsgálja a replay-t és bünteti a szabálytalanságokat, ezen kívül csak óvás alapján vizsgál, azonban kirívó szabálytalanság esetén óvás nélkül is vizsgálhat, és hoz döntést adott szituációban. Bejelentést bármely a futamon részt vett versenyző tehet a futam utáni nap éjfélig a fórumon. Versenybírósági tagot érintő incidens esetén adott versenybíró nem vehet részt esetének elbírálásában.
  Lehetséges döntések:
  Versenybaleset (nincs büntetés)
  figyelmeztetés (3 figyelmeztetés után büntetés)
  Felfüggesztett büntetés
  Idő-büntetés
  A versenyzőnek az adott versenyen elért pontjai feleződnek
  Diszkvalifikáció
  Utolsó rajthely a következő versenyen (URH)
  Boxutcai rajt a következő versenyen (BR)
  Boxutcán történő áthajtás a következő versenyen (BUÁ)
  Egy vagy több futamra szóló eltiltás
  Kizárás a bajnokságból

  A versenybíróság kérheti az érintett versenyzőket, hogy nyilatkozzanak szerintük mi történt az adott versenyhelyzetben. A versenybíróság saját hatáskörében meghozza döntését (ez azt jelenti, hogy valaki rögtön súlyos büntetést is kaphat adott helyzetben) a verseny utáni 6. nap éjfélig, és a fórumon kihirdeti az adott futam hivatalos végeredményét és az esetleges büntetéseket.

  Adott büntetés a pilóta azon következő futamán teljesítendő, amelyen a pilóta megjelenik, tehát egy vagy több futam kihagyása nem jelenti automatikusan a büntetés letöltését.

  "Utolsó rajthelynél" vagy "boxutcai rajtnál" a versenyző az időmérő edzésen nem vehet részt.

  Verseny igazgató: Barzó László
  Utoljára módosította: barzo laszlo; 2020. 01. 20. 21:35. Indoklás: link

 2. #2
  Kiss Geri Szervertag 2020
  Csatlakozott
  2015. 11. 27.
  Város
  Sopron
  Üzenetek
  162
  Egész körös felvezető lesz, vagy utolsó kanyaros?

 3. #3
  Barzo Laszlo Adminisztrátor
  Csatlakozott
  2006. 07. 18.
  Város
  Miskolc
  Üzenetek
  4.897
  Idézet Eredetileg Schumi írta Hozzászólás megtekintése
  Egész körös felvezető lesz, vagy utolsó kanyaros?
  A szerver alapbeállítás az utolsó kanyaros.

 4. #4
  János László Szervertag 2019 csige791 logója
  Csatlakozott
  2007. 05. 24.
  Város
  London
  Üzenetek
  40

  Autó választás

  Nem lenne jobb ha nem lehetne változtatni az autón a bajnokság folyamán?
  Tehát amivel az első futamon indul a versenyző, azzal menjen minden futamon.

  Illetve tapasztalatom szerint jobb az egész körös felvezető, mert van aki lefullad, nem tudja újraindítani hamar az autót (manuális autó indításnál), ezzel pedig a mögöttük levőket is hátrányba hozza.
  Ha egy egész kör van felzárkózni, lenyugodni talán mindenkinek jobb.

 5. #5
  Piski Tamás Szervertag 2020 Tamas Piski logója
  Csatlakozott
  2004. 08. 11.
  Város
  Bécs - Vienna
  Üzenetek
  3.095
  Idézet Eredetileg csige791 írta Hozzászólás megtekintése
  Nem lenne jobb ha nem lehetne változtatni az autón a bajnokság folyamán?
  Tehát amivel az első futamon indul a versenyző, azzal menjen minden futamon.

  Illetve tapasztalatom szerint jobb az egész körös felvezető, mert van aki lefullad, nem tudja újraindítani hamar az autót (manuális autó indításnál), ezzel pedig a mögöttük levőket is hátrányba hozza.
  Ha egy egész kör van felzárkózni, lenyugodni talán mindenkinek jobb.
  Ez egy nyari es teszt bajnoksag. Pont az a lenyege, hogy minel tobb adat legyen, minel tobbmindent kiprobaljunk. Vegigulheted a kocsikat es a rendes bajnoksagban majd tudod, melyiket valaszt. Ha pedig lefulladsz es problema ujrainditani, akkor allitsd automatikusra. Szerintem a felvezeto kor csak elpocsekolt ido es ahogy Laci szavaibol kivettem, most meg nem is lehet allitani.
  Bajnok: 2018 Ősz GT4, 2018 Ősz GT2/3, 2018 Tavasz GT4, 2018 Tavasz GT3, HGTRM2, HGTRM3, HGPLM6 - 65 győzelem, 64 pole, 52 leggyorsabb kör, 107 dobogó, 181 futam.

 6. #6
  Barzo Laszlo Adminisztrátor
  Csatlakozott
  2006. 07. 18.
  Város
  Miskolc
  Üzenetek
  4.897
  Idézet Eredetileg csige791 írta Hozzászólás megtekintése
  Nem lenne jobb ha nem lehetne változtatni az autón a bajnokság folyamán?
  Tehát amivel az első futamon indul a versenyző, azzal menjen minden futamon.
  Az éles bajnokságban így lesz. Most az a cél hogy minél többet lehessen tesztelni, minél többmindent ki lehessen próbálni az éles bajnokság előtt. Természetesen aki szeretne végig tud menni egy autóval.
  Idézet Eredetileg csige791 írta Hozzászólás megtekintése
  Illetve tapasztalatom szerint jobb az egész körös felvezető, mert van aki lefullad, nem tudja újraindítani hamar az autót (manuális autó indításnál), ezzel pedig a mögöttük levőket is hátrányba hozza.
  Ha egy egész kör van felzárkózni, lenyugodni talán mindenkinek jobb.
  Jelenleg nem lehet állítani a felvezető kör hosszát, vagy ha igen, akkor az nincs dokumentálva.
  Utoljára módosította: barzo laszlo; 2019. 06. 13. 22:41.

 7. #7
  János László Szervertag 2019 csige791 logója
  Csatlakozott
  2007. 05. 24.
  Város
  London
  Üzenetek
  40
  Idézet Eredetileg barzo laszlo írta Hozzászólás megtekintése
  Az éles bajnokságban így lesz. Most az a cél hogy minél többet lehessen tesztelni, minél többmindent ki lehessen próbálni az éles bajnokság előtt. Természetesen aki szeretne végig tud menni egy autóval.
  Jelenleg nem lehet állítani a felvezető kör hosszát, vagy ha igen, akkor az nincs dokumentálva.
  Oké vettem, mindkét érv teljesen jogos. Köszi a gyors választ.

 8. #8
  Barzo Laszlo Adminisztrátor
  Csatlakozott
  2006. 07. 18.
  Város
  Miskolc
  Üzenetek
  4.897

  Közlemény!

  Szabály változtatás:

  Kedves versenyzők, az elmúlt évek tapasztalata alapján, ahhoz hogy a több szerveres szabályrendszerrel indíthassunk bajnokságot, ~20 fő nevezésére van szükség.
  Amennyiben ennyi nevezés nem gyűlik össze a mai nap éjfélig, (2019.06.15 24:00) módosítom a szabályzatot és egy szerveres bajnokságként kerül lebonyolításra.
  Ez annyit jelent hogy eltörlésre kerül a szerver elosztó szabály, a szerverre érkezési sorrendben lehet fellépni amíg az üres slot-ok el nem fogynak.
  Valamint eltörlésre kerül a nevezési szabály, a futamra az időmérő végéig nevezés nélkül lehet csatlakozni.

  Jó felkészülést mindenkinek.
  Utoljára módosította: barzo laszlo; 2019. 06. 15. 18:19.

 9. #9
  Barzo Laszlo Adminisztrátor
  Csatlakozott
  2006. 07. 18.
  Város
  Miskolc
  Üzenetek
  4.897

  Közlemény!

  Szabály változás!

  Kedves versenyzők. A kiszabott határidőig 16 nevezés érkezett.
  A bajnokság, a hagyományos egy szerveres bajnokság szabályaival kerül lebonyolításra.

  Visszavonásig, az alábbi szabályváltozások lépnek életbe.
  A futamkezdés hivatalos időpontjától számított első 10 percben csak azon versenyzők csatlakozhatnak a szerverre, akik a nevezésüket leadták.
  A nevezett pilótáknak ez a 10 perc áll rendelkezésükre, hogy a szerveren biztosítsák a helyüket. Ez után, nem áll módunkban garantált helyet fenntartani a számukra.
  A 10 perc leteltével, az időmérő (Qualifying) végéig, a nem nevezett versenyzők is csatlakozhatnak a szerverre.

  Jó felkészülést és jó verseny kívánunk mindenkinek.
  Utoljára módosította: barzo laszlo; 2019. 06. 16. 10:38.

 10. #10
  Barzo Laszlo Adminisztrátor
  Csatlakozott
  2006. 07. 18.
  Város
  Miskolc
  Üzenetek
  4.897
  Konkrét példán:

  Ha a futam hivatalos kezdési időpontja: 20:00
  20:10:00-ig csak a nevezett versenyzők csatlakozhatnak a szerverre.
  A 20:10:00 után, az időmérő (Qualifying) végéig, a nem nevezett versenyzők is csatlakozhatnak a szerverre.

  Tehát nevezni nem kötelező, de megéri.
  Valamint a szabályzatban bent maradt a szerver elosztó szabály, arra az esetre ha a nevezők száma magasabb, mint a maximum szerver létszám, akkor a nevezők e szerint kerülnek elosztásra, a nem nevezők pedig az utolsó szerver fennmaradó helyeire csatlakozhatnak.

  Megelőzve a kérdést.
  Az entry list, nem működik. Jelszavas szerveren nem lehet vele slot-ot lefoglalni. Jelszóval bárkit beenged, akkor is ha az entry list alapján már nincs üres hely a szerveren.
  A mai futam a fenti szabályok szerint lesz lebonyolítva. Ha fog működni az entry list, akkor azt fogjuk használni.

  Valamint szeretném hangsúlyozni, hogy a nevezési kötelezettség eltörlése nem jelenti azt hogy bárki részt vehet a futamokon.
  A bajnokság futamain csak azok indulhatnak, akik a szabályokat ismerik és betartják!
  Utoljára módosította: barzo laszlo; 2019. 06. 16. 11:27.

 11. #11
  Barzo Laszlo Adminisztrátor
  Csatlakozott
  2006. 07. 18.
  Város
  Miskolc
  Üzenetek
  4.897

  Közlemény!

  Szabály változás!

  Az alábbi pont módosult a verseny szabályzatban.

  A versenybíróság a futam felvezető kör kezdetétől a T1-ig automatikusan vizsgálja a replay-t és bünteti a szabálytalanságokat, ezen kívül csak óvás alapján vizsgál, azonban kirívó szabálytalanság esetén óvás nélkül is vizsgálhat, és hoz döntést adott szituációban.


  Jó felkészülést és jó verseny kívánunk mindenkinek.
  Utoljára módosította: barzo laszlo; 2019. 06. 16. 11:29.

 12. #12
  Barzo Laszlo Adminisztrátor
  Csatlakozott
  2006. 07. 18.
  Város
  Miskolc
  Üzenetek
  4.897

  Közlemény!

  Szabály változás!

  Kedves versenyzők. Elsőként megköszönjük hogy ilyen sokan neveztetek a legutóbbi futamra. Jóval több induló gyűlt össze, mint amit egy ilyen nyári bajnokságban megszoktunk.
  Az egy futamos rendszer nem működik jól magasabb létszámnál. Ezért visszavonásig az alábbi változások lépnek életbe.

  Az időmérő első 10 percére vonatkozó szabály törlésre került.
  A továbbiakban a versenyszerverekre (GTR-Masters.hu #A, #B, ...) csak azon versenyzők csatlakozhatnak, akik a prekvalifikációs oldalon nevezésüket határidőig leadták.
  Aki bármilyen oknál fogva elmulaszt nevezni, az kizárólag szervezői engedéllyel csatlakozhat a szerverre. Ezt az adott futam beszámoló topic-jában lehet kérni az időmérő edzés végéig.

  Valamint módosult a prekvalifikáció lezárásának időpontja. Az elkövetkező futamok 2 hetes periódusban követik egymást, így van elég idő a prekvalon hotlapozni. A futamot megelőző péntek éjfélkor lezárul a prekval, (a pontos határidő a prekvalifikációs oldalon található) hogy utána már mindenki a futamra tudjon készülni.

  Jó felkészülést és jó verseny kívánunk mindenkinek.
  Utoljára módosította: barzo laszlo; 2019. 06. 28. 12:15.

 13. #13
  Barzo Laszlo Adminisztrátor
  Csatlakozott
  2006. 07. 18.
  Város
  Miskolc
  Üzenetek
  4.897

  Közlemény!

  Hibajavítás!

  Kedves versenyzők, változott a szabályzat szövege.
  Teszt bajnokságok esetében, a honlapunk pontozó rendszere számolja a pontokat, de nem készít hivatalos pont összesítést, valamint nincsenek kieső futamok. Ezt hibásan írtam ki.

  A szabályzat 3. pontjának erre vonatkozó hibás részét töröltem:
  , összesítésnél a két leggyengébb futam eredménye kiesik.
  Köszönjük a megértést.

Téma információ

Felhasználók akik böngészik a témát

Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 tag és 1 vendég)

Közösségi könyvjelzők

Közösségi könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Mellékleteket nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •