Találatok: 1 - 7 (7 összesen)
 1. #1
  Pfennig Kristóf Adminisztrátor Kettel logója
  Csatlakozott
  2011. 06. 21.
  Város
  Vancouver
  Üzenetek
  4.318

  Hogyan, miért lettem szimes?

  Arra lennék kiváncsi hogy ki hogyan, és miért vált szimulátor addiktá?
  Volt-e valami kiváltó ok, emlékezetes esemény ami beszívott, amiért elkezdted ezt a sportágat?
  Avagy csak szépen fokozatosan valami titkos erő terelt a szimezés felé?
  Netán az utca végi garázsban a sufniszerelők adták meg a benzingőzt?
  Már nemvolt elég kihívás az NFS gépi ellenfeleit legyűrni?

  Mi tetszett meg benne, miért váltál rabjává?
  Mi az amit a leginkább élvezel benne? Mi az amiért csinálod?

 2. #2
  Mammel Erik Szervertag 2019 Erikkonen logója
  Csatlakozott
  2015. 04. 22.
  Város
  Pécs
  Üzenetek
  2.575
  Először is, nem tartom magam függőnek (köpjetek le, néha még benézek Dirt3-ba, Dirt Rally-ba, Grid Autosportba...), egyszerűen ez egy magasabb szint (nem 3 kör az egész, nem nyikhaj kissrácokkal kell küzdeni), mint ami ott van. Értem ezalatt az online versenyzést. Itt azért nagyságrendekkel kevésbé jellemző, hogy valaki belém rongyol 200-al egy hajtűben. Engem elsősorban a versenyzés érdekel, szórakozás, kikapcsolódásképpen játszom. Nem feltétlen rajongok a rengeteg beállítási lehetőségért, illetve annyi időt egyszerűen nem tudok rászánni, ami szükséges volna, hogy valóban magas színvonalon tudjam tekergetni, állítgatni a vasakat. Aztán néhány év múlva valószínűleg már jobban megy az is majd, egyszerűen rám ragadnak a tapasztalatok.
  Per pillanat a fő motiváció, hogy az arcade-játékok online versenyeinek színvonalához mérten erősebb bajnokság(ok)ban is relatíve elfogadhatóan vegyek részt. Egyértelműen több izgalmat szolgáltat ez.

 3. #3
  Jani Posta Adminisztrátor Leo67 logója
  Csatlakozott
  2004. 09. 17.
  Város
  Budapest
  Üzenetek
  9.547


  Leo vagyok, 12 éve GPL függő :heyjoeani

  A régi autók, sőt először inkább a versenypályák miatt kattantam rá a GPL-re. Spa, Zandvoort, Mexikó... Egy évig offline nyomtam a korrekt AI ellen, aztán a GPLRank kihívása és persze az online versenyzés izgalmasabbá tette az egészet. Azért a legjobb dolog még mindig az időutazás, amelyet az évek alatt megjelent különféle modok és patchek még teljesebbé tettek. Egy kedvenc pálya-mod kombó mindig kikapcsol

  +

  Némileg kapcsolódó topik: GPL először http://forum.gtr-masters.hu/showthread.php?705

  * GPL WEEKLY – Groundhog's League Racing News Page *
  1955 F1 · 1965 F1 · 1966 F1 · 1966 CanAm · 1967 F1 · 1967 F2 · 1967 GT · 1969 F1 · 1971 CanAm
  http://freeleo.hu/weekly


 4. #4
  Zrubecz László Szervertag 2020
  Csatlakozott
  2015. 07. 05.
  Város
  Budapest
  Üzenetek
  918
  Nekem ez az első idényem itt veletek.

  Assetto Corsa megjelenés óta megvan, és a race07 doboza is ott figyel a polcon - Azonban eddig csak AI ellen, és/vagy publikus szervereken próbáltam. Ennek megfelelően AI ellen nem is volt annyira izgalmas, a publikus szerverekre meg a lábam be nem teszem többet. A leaderboard challenge sem hozzott annyira lázba...

  Tehát, nálam sincs az a nagy fantizmus és túl sok időm sincs erre (látszik is a köridőkön), de a cél mindeképp olyan online versenyzés, ahol komoly (de legalább nem 16 éves hülyegyerekek ellen, 3 körös versenyben) ellenfelekkel lehet izgalmas futamokat tolni. És ez itt nagyon jó - még akkor is ha csak a mezőny végéről nézem végig őket Eleve VÉGIGMENNI egy 44 körös versenyt, leizzaszttó, és maximális koncentráációt igénylő kihívás, de gy-egy több körön át tartó csata olyan izgalmat ad, mint semmi más eddig! Még akkor is, ha csak épp az utolsó előtti helyért megy.

  Persze, mindezt élőben lenne a legjobb művelni - de ugye gondolom senkinek nem kell ecsetelnem az IRL versenyzés költségeit, idő és pénz igényét - arról nem is beszélve, hogy szim esetén egy falba csapódás után is lehet újra próbálkozni.

 5. #5
  Nekem egy ismerősöm pár éve kölcsön adott egy G27-et, és nagyon bejött. A benzingőz már régen megcsapott, de a versenysportok csak pár éve érdekelnek komolyan, több szakágat is szívesen kipróbálnék. Ez természetesen nem megy egyik napról a másikra, de a szimulátorozás egy lépés ebbe az irányba. Nyáron sikerült végre beszerezni egy normális asztali gépet szimulátorral, egyből meg is vettem az AC-t, meg rFactor2-t Egyelőre még cél a tanulás, felzárkózás, stb

 6. #6
  Én nem tartom igazi szimesnek magam pl. kontrollert használok, de az van, hogy ahogy öregszem, úgy idegesít egyre jobban mindenben a fantasy, a kamu, és egyre inkább csak azt tudom elviselni, ami életszerű. Eleinte nem is annyira érdekeltek az autók, ott indult a dolog, hogy sokat játszottam Androidon és ott annyi dedós óvodás játék van, hogy hitetlen, és az egyetlen híresebb játék, ami életszerűen nézett ki, mégha nem is annyira úgy viselkedett, az a Real Racing 3. (Azóta mondjuk letöröltem, mert az Assoluto Racing és a Rush Rally 2 életszerűbben is viselkedik, például manuális váltó helyből csak ezekben van, a Rush Rally 2-ben még tuning is van toe meg camber meg ilyenek.)

  Amióta a gyerekünk nagyobb, több a szabadidőm, és innen jött a gondolat, hogy újra venni egy PC-t és hát milyen kategóriákban vannak életszerű játékok? Van minden a repülőszimulátortól a farmszimulátorig, de valahogy az autóversenyzés az, ami a legizgalmasabb, a sebesség miatt meg azért, mert a touring kategóriához tényleg lehet viszonyulni. De továbbra is nyitott vagyok bármilyen játékra, ami életszerű. Gondolkodom egy GTA V megvételén.

 7. #7
  Pfennig Kristóf Adminisztrátor Kettel logója
  Csatlakozott
  2011. 06. 21.
  Város
  Vancouver
  Üzenetek
  4.318
  Idézet Eredetileg MHOLL írta Hozzászólás megtekintése
  ...
  GTA mint szimulátor? Ó. Igaz hogy openworld, és látványra tényleg életszerű, és iszonyat sokmindent lehet benne csinálni, nagy a szabadságérzet, de márcsak emiatt a rengeteg tartalom, lehetőség miatt sem lehet annyira kidolgozott a "szimuláció" része. Ha az általunk is használt, egyetlen egy dolgot szimuláló autós szimek is telivannak hiányosságokkal (pl törés, safetycar, időjárás..), nem tökéletesek, akkor egy ennél 100* több dolgot lemásolni akaró program törvényszerű hogy sokkal elnagyoltabb lehet csak. Nemlehet a GTA egyszerre tenisz, cápa elöl úszó, autós (megmég 50 féle) szimulátor egyszerre.
  A művészeti irány is tökre más. A GTA a hollywood, a csillogás. Minden sarkon két kurva, minden második kocsi luxusverda, egy főre jutó repőlőszáma elég magas. Robbanások száma min 5 percenként, különben elveszítjük a játékost...
  Sztem ha tényleg szárazabb, de hitelesebb szimiuláció-ra vágysz, akkor a németes "Simulator"-ok között keresgélj. Persze sok a lehúzás azon címek között is. Bus, OMNI bus szimulátort elég pontosnak mondják. Én vmi metrószimulátort próbáltam, eléggé jó, monoton volt, visszaadta azt a lélekölő munkát.
  Szóval szerintem ami kissebbet akar meríteni, az pontosabb, korrektebb lehet a szimuláció terén.

Téma információ

Felhasználók akik böngészik a témát

Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 tag és 1 vendég)

Közösségi könyvjelzők

Közösségi könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Mellékleteket nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •