Találatok: 1 - 2 (2 összesen)
 1. #1
  Kiss Szabolcs Adminisztrátor
  Csatlakozott
  2007. 04. 22.
  Város
  Bp <-> Zalaegerszeg
  Üzenetek
  21.264

  GTR-Masters bemutatkozás

  A GTR-Masters története még a 90'-es évek végére nyúlik vissza, amikor is megjelent a Grand Prix Legends, ami magával hozta az igazán magas szintű fizikai modellezést és a multiplayer lehetőségét. Ezzel a szimulátorral versenyzett egy kisebb baráti társaság (Wéber Gábor, Csiki Péter, Micsinay Balázs és Éles Gábor), akik kezdetben családias LAN party-kat rendeztek egymás otthonában, majd mikor az ezredforduló tájékán általánosan elérhetővé vált az internet - igen, volt olyan idő, amikor még nem volt -, akkor megkezdődtek az online futamok és bekerültek a srácok a nemzetközi vérkeringésbe. Idő közben megismerkedtek Kiss Csabával (Faffy), aki Stockholmban a Karolinska Egyetemen tanult és dolgozott, és így rendelkezett egy akkor bődületesnek számító 1 Mbit-es internet hozzáféréssel a hozzá tartozó megfelelő géppel együtt, így az ő host-olásával indult el az első bajnokság, a HGPLM1 még 2001-ben. Ez tekinthető a GTR-Masters liga "hivatalos" megalapításának, akkor még Hungarian Grand Prix Legends Masters néven.


  Kezdetben magyar versenyzők csak kevesen voltak, ezért sok barátjukat meghívták a nemzetközi porondról, így egy igen illusztris társasággal indult el az első bajnokság. Ebben az időben indultak a nagy nemzetközi megmérettetések is, a Masters of GPL és a SimRacingMag világbajnokság, ahová a legjobb pilótákat hívták meg szerte a világon, és ahol Wéber Gábor is a nagy sikereit aratta... a magyar bajnokságok sorozatos megnyerése mellett. Idővel fokozatosan bővül a HGPLM magyar résztvevőinek száma, 2002-ben csatlakozott Pál Ferenc és Zizics János, akik később nagy szerepet vállaltak a liga megújításában, illetve ez időben tűnt fel a színen Michelisz Norbi, aki a későbbiekben több HGPLM bajnokságot is megnyert és ami a mára már lassan legendás versenyzői karrierjének indulópontját is jelentette a számra.
  2004 vége nagy fordulatot hozott a liga életében, ekkor jött létre ugyanis a HGTRM honlap, és fórum első verziója, valamint ekkor indult be az első bajnokság - immár saját szerveren - a SimBin szimulátorával, a GTR-rel. Innen származik a liga ma ismert neve is, a Hungarian GTR-Masters. Az idő múlásával, ahogy fokozatosan egyre elérhetőbbé vált az internet és egyre többen érdeklődtek a szimulátorozás iránt, úgy növekedett a liga népszerűsége is, pár év alatt 150 fő fölé duzzadt a liga tagjainak száma és igen gyakori volt, hogy 3 szervert kellett indítani egy-egy verseny lebonyolítására, hogy mindenki felférjen a rajtrácsra. Emellett megjelentek a Simbin újabb címei a GT Legends, és a RACE, illetve idő közben a GTR-t leváltó GTR2, melyekkel szintén bajnokságok indultak hosszú évekig tartó töretlen rendszerességgel és népszerűséggel. A GTR 10, a GT Legends 9, a RACE pedig 8 évadon át futott nálunk, illetve Posta Jani (Leo67) áldozatos munkájának köszönhetően a GP Legends bajnokság is kitartott egészen 2011 év végéig, ami igen nagy szó egy több mint 13 éves szoftvertől! 2015-ben pedig elindultak a megmérettetéseink az új generációs szimulátorokkal, az Assetto Corsa-val és a RaceRoom-mal! 2016-ban a honlap elnyerte a ma is ismert képét, és az újratervezett logóját. 2019 óta az Assetto Corsa Competizione szoftverrel is elkezdtünk rendezni futamokat. Bajnokságaink fő csapásiránya a GT, TC autók kategóriája, de a régi, és modern DTM-től, a formula autókon át, az utcai kocsikig, rövid sprintfutamoktól, a hosszabb endurance futamokig egyaránt benne vagyunk a versenyzésben.


  Ebből is láthatjátok, hogy igen komoly múltja van nálunk az online autóversenyek és bajnokságok szervezésének, mára már azt hiszem elmondhatjuk magunkról, hogy profi ligává váltunk. Minden évben igyekszünk egy kicsit újítani, fejlődni és tanulni a hibákból, hiszen ha évről évre ugyan az csinálnánk, biztosan nem élnének meg ilyen hosszú életet a bajnokságaink. Mindemellett nagyon ügyelünk arra, hogy hűek maradjunk a hagyományokhoz és a Masters réges-régen a nagy elődök által lefektetett alapelveihez. Nálunk az első és legfontosabb mindenek felett a fairpaly, a tiszta a versenyzés, a másik fél maximális tiszteletben tartása mind a pályán és azon kívül és e mellett természetesen a "get real" elv, azaz a valósághoz lehető legközelebb álló szabályok, és beállítások alkalmazása a szervereinken, és a futamainkon. Ennek köszönhetően rendszerint igen színvonalasak a versenyeink, és a hazai szimulátor versenyzés legnagyobb alakjainak többsége már mind megfordult a szervereinken.


  Ne gondoljátok azonban, hogy csak profik versenyeznek nálunk, nem mindenki tud űridőket futni, sok az újonc, kezdő, szárnyaikat bontogató versenyzőnk is, így mindenki talál magának testhez álló ellenfelet a futamainkon és egyáltalán nem az a legfontosabb nálunk, hogy ki tud 1 vagy 2 tizeddel - vagy akár másodperccel - jobb köridőt menni, hanem a másik fél tisztelete, a korrekt versenyzés, a folytonos fejlődni/tanulni akarás és természetesen a jó versenyek és élmények örökös hajkurászása!

  Ha úgy érzed, ezen leírás Rád is illik, bátran csatlakoz hozzánk és nézz körül honlapunkon, milyen éppen aktuálisan futó versenyek közül válogathatsz: www.gtr-masters.hu


  Mit nyújt a GTR-Masters?
  • A nap 24 órájában működő szerver: Budapesti gerinchálózatra rácsatlakoztatott dedikált, 1Gbps-es szerver (egyszámjegyű ping-ek is elérhetőek a "játékon" belűl, mely egy akciódús szituációnál döntő is lehet).
  • Egyedi prekvalifikációs, nevezési rendszer: Mindenki számára egyenlő feltételeket biztosítunk a futamokon való induláshoz. Nálunk nem kell tartalékpilótának lenned, bármennyi verenyző eltud indulni, több szervert is kezelni tudunk egy időben.
  • Profi szervezőcsapat: Tapasztalt, rengeteg buktatót kiismert szervezőstáb. Sokat látott, több 1000 versenykilóméter tapasztalattal bíró versenybírói gárda, mely segíti a szabályok tisztaságának megőrzését.
  • Magas színvonalú versenyek: Pontosan kidolgozott szabályokkal, büntetési rendszerrel, szerverbeállításokkal, kezdési időpontokkal, óvás intézményével felvértezett, amennyire lehetséges a valós autósporthoz közeli felfogású események rendezése.
  • Korrekt & nagy létszámú mezőny: A valós versenyzői nevek, a szabálytalankodók büntetése, a hosszútávú jelenlétünk, mind a biztos alapokat erősítik.
  • Részletes versenyzői statisztikák: Minden pilóta verenyzői adata, elért eredménye a saját rendszerünkben kerűlnek rögzítésre (szimulátortól, bajnokságtól függetlenűl), melyekről többféle szempont alapján tudunk statisztikákat, kimutatásokat elérni, az adott pilóta teljesítményét, fejlődését visszakövetni.
  • 10 évnyi tudásanyag a fórumban: Hasznos versenyzői praktikák, autóbeállítási trükkök, vezetéstechnikai tippek az autóversenyzés minden területéről, többek között olyan hozzáértők tollából, mint Wéber Gábor, vagy Kiss Norbert.
  • Közösség ereje: A kezdők/újoncok, vagy csak szimplán kérdezők részére bármikor rendelkezése álló segítőkész, tapasztalt közösség... és ha hiszetek, ha nem, a komoly leírás ellenére végletekig könnyed, vidám és ugratós baráti hangulat... de természetesen csak a futamok előtt és után!
  Utoljára módosította: Kettel; 2021. 11. 30. 18:37. Indoklás: logo@home

 2. #2
  Kiss Szabolcs Adminisztrátor
  Csatlakozott
  2007. 04. 22.
  Város
  Bp <-> Zalaegerszeg
  Üzenetek
  21.264
  Aktuális vagy éppen induló bajnokságainkról a Címlapunkon, vagy a fórumban a Bajnokságok résznél tájékozódhattok.

  Illetve, hogy ne maradjatok le semmiről, kövessetek minket a Facebook-on is!  www.facebook.com/GTRMasters
  Utoljára módosította: neilszab; 2014. 01. 12. 14:44.

Téma információ

Felhasználók akik böngészik a témát

Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 tag és 1 vendég)

A téma címkéi

Közösségi könyvjelzők

Közösségi könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

 • Új témákat nem hozhatsz létre
 • Válaszokat nem küldhetsz
 • Mellékleteket nem csatolhatsz
 • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
 •