Oldal: 61 / 61 ElsőElső ||| 11 51 57 58 59 60 61
Találatok: 1.501 - 1.525 (1525 összesen)

Téma: Kormánybajok

  1. #1501
    Idézet Eredetileg KennyMkI írta Hozzászólás megtekintése
    Nem kell a potit darabokra szedni, elég ha a résein befújsz. Nekem az is megoldotta. Sűrített levegővel kifújtam, aztán kontakt spray, jól megjárattam kopptól-koppig a potit, aztán a biztonság kedvéért újra az első lépéstől, a végén megint sűrített levegő. Azóta is hibátlan. Ha már menthetetlen lenne akkor csere a kuplung potira.
    Emberek! Megcsináltam! Én, a műszaki analfabéta, aki egy szöget nem bír beverni a falba...

    Leszedtem a pedálok "taposólapjait", utána a pedál házának az alját, kivettem a féket, kipiszkáltam kézzel a koszt, meg kifújtam pumpával(!), aztán megkentem szilikonzsírral és összeraktam. Közben nem törtem szét semmit és nem szakítottam el egyetlen vezetéket sem. Nálam ez nagy szó! És hibátlalnul működik azóta... Határatalanul boldog vagyok!

    (Off: Boldogságom azzal még fokoztam, hogy sikerült az új Samsung TV-men életre kelteni a Bluetooth-ot, ami hivatalosan nincs is benne )

  2. #1502
    Darvas Zsolt Regisztrált
    Csatlakozott
    2010. 02. 20.
    Város
    Budapest
    Üzenetek
    29
    Üdv Urak,

    Pár hete kész lett aluprofilból a cockpitem, amire egy T300 Alcantara került fel. A kormány és a pedál is a gyári csavar helyeken az előírt max csavarhosszúságot betartva lett rögzítve. Körülbelül 1 hét gondtalan használat után láttam, hogy jött új driver, firmware a T300-hoz. Feltettem, érzésre jobb is lett, még ajánlgattam másnak is, hogy frissítsenek. Pár nap múlva újabb firmware jött, V28 címszóval. Feltettem ezt is, majd cirka 1-2 óra használat után kiszálltam a cockpitből, mentem volna a kávémért amikor hallom, hogy elkezdte kalibrálni magát a kormány. Háttérben ment az ATS, csak az Oculus-t vettem le a fejemről és úgy hagytam ott a gépet. Visszamegyek, és csontra azokat a tüneteket produkálta amiket az alábbi videón is látni: https://youtu.be/Ggz1Hd5Calw

    Konstatáltam, hogy ennek annyi, jeleztem az Amazonnak, küldték az újat gond nélkül. Tegnap megérkezett az új, felszereltem a cockpitre ugyanúgy ahogy az előzőt, firmware frissítés, kb fél órát játszottam vele, örülünk, aznapra ennyi. Ma leültem megint játszani, cirka fél óra után a sztori ugyanaz... ATS fut, leveszem a fejemről a HMD-t, kiszállok a cockpitből, eltávolodom 3-4 méterre, elkezd kalibrálni és vége, megint ugyanaz mint a videón. Annyi a plusz sztori, hogy most megpróbáltam újratenni a firmware-t, félúton abbamaradt és azóta se kép se hang, semmire nem reagál.

    Mivel annak az esélye, hogy az új is úgy pusztuljon el ahogy régi meglehetősen kicsi, ezért az első gondolatom az, hogy esetleg túlfeszt kap valahonnan a bázis. A konnektor ahova csatlakoztatva van, az egy túlfesz védelemmel ellátott hosszabbító amibe a gép és a monitor is csatlakozik, szóval ezt kizárnám mint hibaforrást. Az USB felől kaphat még pofont, viszont azt meg a Winfos jelezné ki, ha ingadozna az USB hubon a feszültség.

    Amit észrevettem még, hogy amikor az utolsó alkalommal kiszálltam a cockpitből akkor megcsípet, vagyis statikus kisülés volt, de ekkor már a bázis halott volt. Az esetleg létezhet, hogy az általam előidézett (műszálas ruha, bármi egyéb) statikus kisülés kiüsse a bázist? Esetleg valakinek bármi ötlet, javaslat a nyűgömmel kapcsolatban?

  3. #1503
    Panker Gergő Regisztrált
    Csatlakozott
    2013. 12. 08.
    Város
    Győr
    Üzenetek
    184
    Szia! Bár nem OSW, az EMI-vel kapcsolatos problémákhoz hasznos lehet ez a link:
    http://www.isrtv.com/forums/topic/24...ues-with-osws/

  4. #1504
    Darvas Zsolt Regisztrált
    Csatlakozott
    2010. 02. 20.
    Város
    Budapest
    Üzenetek
    29
    Idézet Eredetileg pankykapus írta Hozzászólás megtekintése
    Szia! Bár nem OSW, az EMI-vel kapcsolatos problémákhoz hasznos lehet ez a link:
    http://www.isrtv.com/forums/topic/24...ues-with-osws/
    Köszönöm, bár gyanítom, hogy nálam statikus kisülés a T300 miatt lehet... amikor kihúztam az USB-t a gépből és véletlenül hozzáértem, megcsípet.

  5. #1505
    Darvas Zsolt Regisztrált
    Csatlakozott
    2010. 02. 20.
    Város
    Budapest
    Üzenetek
    29
    Üdv Urak!

    Berakom ide is, hátha itt van valakinek hasznos észrevétele,

    Pár hete kész lett aluprofilból a cockpitem, amire egy T300 Alcantara került fel. A kormány és a pedál is a gyári csavar helyeken az előírt max csavarhosszúságot betartva lett rögzítve. Körülbelül 1 hét gondtalan használat után láttam, hogy jött új driver, firmware a T300-hoz. Feltettem, érzésre jobb is lett, még ajánlgattam másnak is, hogy frissítsenek. Pár nap múlva újabb firmware jött, V28 címszóval. Feltettem ezt is, majd cirka 1-2 óra használat után kiszálltam a cockpitből, mentem volna a kávémért amikor hallom, hogy elkezdte kalibrálni magát a kormány. Háttérben ment az ATS, csak az Oculus-t vettem le a fejemről és úgy hagytam ott a gépet. Visszamegyek, és csontra azokat a tüneteket produkálta amiket az alábbi videón is látni: https://youtu.be/Ggz1Hd5Calw

    Konstatáltam, hogy ennek annyi, jeleztem az Amazonnak, küldték az újat gond nélkül. Tegnap megérkezett az új, felszereltem a cockpitre ugyanúgy ahogy az előzőt, firmware frissítés, kb fél órát játszottam vele, örülünk, aznapra ennyi. Ma leültem megint játszani, cirka fél óra után a sztori ugyanaz... ATS fut, leveszem a fejemről a HMD-t, kiszállok a cockpitből, eltávolodom 3-4 méterre, elkezd kalibrálni és vége, megint ugyanaz mint a videón. Annyi a plusz sztori, hogy most megpróbáltam újratenni a firmware-t, félúton abbamaradt és azóta se kép se hang, semmire nem reagál, úgy mint itt: https://youtu.be/1yIUkfC-fGs

    Mivel annak az esélye, hogy az új is úgy pusztuljon el ahogy régi meglehetősen kicsi, ezért az első gondolatom az, hogy esetleg túlfeszt kap valahonnan a bázis. A konnektor ahova csatlakoztatva van, az egy túlfesz védelemmel ellátott hosszabbító amibe a gép és a monitor is csatlakozik, szóval ezt kizárnám mint hibaforrást. Az USB felől kaphat még pofont, viszont azt meg a Winfos jelezné ki, ha ingadozna az USB hubon a feszültség, illetve szerintem akkor az USB vezérlő is elszállt volna.
    Amit észrevettem még, hogy amikor az utolsó alkalommal kiszálltam a cockpitből akkor megcsípet, vagyis statikus kisülés volt, de ekkor már a bázis halott volt. Az esetleg létezhet, hogy az általam előidézett (műszálas ruha, bármi egyéb) statikus kisülés kiüsse a bázist? Esetleg valakinek bármi ötlet, javaslat a nyűgömmel kapcsolatban?

  6. #1506
    Kiss Szabolcs Adminisztrátor
    Csatlakozott
    2007. 04. 22.
    Város
    Bp <-> Zalaegerszeg
    Üzenetek
    20.762
    Első körben jó lenne leszűkíten, hogy firmware, vagy műszaki eredetű a probléma.

    Játékvezérlőket eleve nem érdemes USB HUB-ról használni, illetve a helyedben megnézném másik gépen is és megpróbálkoznék a firmware-rel is kezdeni valamit, mert lehet az szállt el. Illetve van vmi külön szerelős/kalibrációs progi is hozzá, csak már nem tudom, hogy hol láttam...

  7. #1507
    Nagy Laci Versenyző barcalaci84 logója
    Csatlakozott
    2014. 04. 01.
    Város
    Budapest / Debrecen
    Üzenetek
    1.837
    Idézet Eredetileg neilszab írta Hozzászólás megtekintése
    Első körben jó lenne leszűkíten, hogy firmware, vagy műszaki eredetű a probléma.

    Játékvezérlőket eleve nem érdemes USB HUB-ról használni, illetve a helyedben megnézném másik gépen is és megpróbálkoznék a firmware-rel is kezdeni valamit, mert lehet az szállt el. Illetve van vmi külön szerelős/kalibrációs progi is hozzá, csak már nem tudom, hogy hol láttam...
    szerintem erre gondolsz:
    http://ts.thrustmaster.com/download/...der_method.pdf

  8. #1508
    Kiss Szabolcs Adminisztrátor
    Csatlakozott
    2007. 04. 22.
    Város
    Bp <-> Zalaegerszeg
    Üzenetek
    20.762
    Ilyen problémával már találkozott vki? (T500)




    Idézet Eredetileg barcalaci84 írta Hozzászólás megtekintése
    Nem tudom, amire én emlékszem ott le kellett szerelni a RIM-et hozzá és a kalibrálást lehetett vele helyere tenni.
    De lehet adott esetben jobb az, amit te linkeltél..
    Utoljára módosította: neilszab; 2017. 12. 14. 16:53.

  9. #1509
    Darvas Zsolt Regisztrált
    Csatlakozott
    2010. 02. 20.
    Város
    Budapest
    Üzenetek
    29
    Idézet Eredetileg neilszab írta Hozzászólás megtekintése
    Első körben jó lenne leszűkíten, hogy firmware, vagy műszaki eredetű a probléma.

    Játékvezérlőket eleve nem érdemes USB HUB-ról használni, illetve a helyedben megnézném másik gépen is és megpróbálkoznék a firmware-rel is kezdeni valamit, mert lehet az szállt el. Illetve van vmi külön szerelős/kalibrációs progi is hozzá, csak már nem tudom, hogy hol láttam...
    Na igen, ennek én is örülnék, mert amíg ez nem derül ki, addig nem merem elkérni a harmadikat is, mert ha az is tönkremegy, akkor azt már nehezen adnám be az Amazonnak. Azt gondolom, ha a firmware lenne a ludas, akkor mostanra már sok ilyen panasz lenne szerte a nagyvilágban, de nem találtam a V28-s firmware-re vonatkozó panaszokat. Nem konkrét USB HUB, hanem a ház USB csatlakozója ami az alaplapra van kötve. Másik gépen nincs lehetőségem kipróbálni, de a létező összes USB csatlakozót végigpróbáltam, sehol semmi reakció. Ugyanezekben a csatlakozókban minden más rendeltetésszerűen működik... még az Oculus is, pedig az kifejezetten nyűgös erre. A Laci által linkelt helyreállítási metódust többször is lezongoráztam mindkét T300-n, egyiken sem segített.

    Az első fázis mindkét esetben az volt, hogy miután kiszálltam a cockpitből, kis idő elteltével egyszer csak megpróbált kalibrálni a kormány, (úgy mint amikor bedugod az USB-t) eltekerte magát jobbra aztán ott maradt, onnantól pedig ezt produkálta: https://youtu.be/Ggz1Hd5Calw Ha felhangosítod akkor hallani, hogy "rángatja" magát, olyan mintha a motor fordítaná, de fizikai akadályba ütközne. A videón a srác nem próbálja megmozdítani, de én megpróbáltam... egyrészt alig bírtam, másrészt olyan volt, mintha fogaskerekes lenne és durván megszorult volna, szó szerint kattogva fordult. Amikor kihíztam az USB-t akkor meg simán, akadásmenetesen körbe tudtam tekerni, szóval a jelenséget tuti a motorhoz köthető. Ilyenkor még a Windows felismeri amikor az USB-t csatlakoztatom, a gyári szoftverben is látni a kormányt, de megmozdítani értelemszerűen nem lehet és a gombok sem reagálnak.

    A második fázisban azt a helyreállítási procedúrát próbáltam amit Laci linkelt.

    A harmadikban pedig megpróbáltam újra frissíteni a firmware-t, le is futott, de amint a végére ért, teljesen meghalt a bázis. Az égvilágon semmire nem reagál egyik sem, teljes csend úgy, mint ebben a videóban: https://youtu.be/1yIUkfC-fGs

  10. #1510
    Thrustmaster T3PA pedálokkal kapcsolatban van valakinek komolyabb tapasztalata? Nekem a fékpedál elkezdett recsegni 3 hónap után. Leszedtem a hátlapját, de nem nagyon találtam szemmel látható sérülést. Érzésre olyan, mint ha a pedál szárának a tengelye (nem tudom jobban elmagyarázni ) ropogna, de ahhoz jobban szét kéne szedni, mert így nem látni rá. Akkor viszont már meg kéne bontanom a festett csavarokat is, amit nem szívesen tesz az ember egy 3 hónapos termékkel, el is buknám a további garanciát.

    Volt/van valakinek hasonló problémája? Nem akarnám emiatt visszaküldeni az egészet és esetleg hetekig várni a szervízre, viszont eléggé zavaró. Hangja is van, meg a lábammal is érzékelem, ami szintén zavar.

    Egyelőre átkalibrálom a féket a kuplung pedálra, azt most amúgy is csak ritkán használom... lehetséges ehhez pótalkatrész beszerzése?

  11. #1511
    Szalai Tibor Versenyző
    Csatlakozott
    2015. 04. 26.
    Város
    Kecskemét
    Üzenetek
    135

    Fanatec CSL kormánygond

    Sziasztok! Novemberben vettem egy Fanatec CSL Elite kormányt, ami nagyon jó lenne, ha nem kergetne lassan az őrületbe. Kb. 2-3 hetes használat után azt vettem észre, hogy a kormány center pozíciója mindig elmegy és elég idegesítő így használni. Ujraklibrálás után kb. 5 percig birja, aztán ugyanaz a szitu. Van valakinek ilyen gondja?
    Írtam a Fanatecnek egy panaszlevelet, melyben küldtek egy úgymutatót, hogy hogyan kell levegővel kifúvatni a kormányjeladót, mert állítólag az tud elkoszolódni. Na ezt megcsináltam, jó is lett, kb. 2 hétig. Most ugyanez a gond, de mostmár a kifúvatás sem segít. Rohadtul idegesít, hogy egy ilyen drága kormánnyal ilyenekkel kell szórakozni! Járt már így valaki?
    Bár még garanciás, nem szívesen nyúlok hozzá, de ha leveszem a kormány előlapját, akkor esetleg hozzá lehet férni a szenzorhoz? Csinált már valaki ilyet?

    Üdv,

  12. #1512

    Alkatrész

    Sziasztok!
    Valakinek nincs bontasra itelt G25 vagy G27 kormanya? A vezerlopanelt megvennem belole!

  13. #1513
    Kiss Szabolcs Adminisztrátor
    Csatlakozott
    2007. 04. 22.
    Város
    Bp <-> Zalaegerszeg
    Üzenetek
    20.762
    Idézet Eredetileg raldavid írta Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok!
    Valakinek nincs bontasra itelt G25 vagy G27 kormanya? A vezerlopanelt megvennem belole!
    Nekem van bontásra ítélt G25, lehet jó benne a panel.

  14. #1514
    Csorosz László Versenyző csori23 logója
    Csatlakozott
    2009. 01. 20.
    Város
    Királyhelmec
    Üzenetek
    1.084
    Idézet Eredetileg neilszab írta Hozzászólás megtekintése
    Nekem van bontásra ítélt G25, lehet jó benne a panel.
    A kormánypanelt pedig én..
    G27-be sztem passzolnia kellene, bár a +4 gomb miatt nem biztos...:/

  15. #1515
    DFGT-nél valaha találkozott valaki olyan problémával, hogy mikor kezdett viseltessé válni, menet közben véletlenszerűen megváltozott a kormányzási szög? Ma egy versenyt fel kellett adnom amiatt, hogy hirtelen teljesen elállítódott a kormányzás. Én igazából szoftveres hibára gyanakodom, de nincs ötletem hogyan zárhatnám ki, hogy a kormánnyal nincs-e gond.

  16. #1516
    Dezső Tamás Adminisztrátor dtom84 logója
    Csatlakozott
    2014. 01. 08.
    Város
    Búcsúszentlászló <-> BP
    Üzenetek
    2.594
    Idézet Eredetileg balage06 írta Hozzászólás megtekintése
    DFGT-nél valaha találkozott valaki olyan problémával, hogy mikor kezdett viseltessé válni, menet közben véletlenszerűen megváltozott a kormányzási szög? Ma egy versenyt fel kellett adnom amiatt, hogy hirtelen teljesen elállítódott a kormányzás. Én igazából szoftveres hibára gyanakodom, de nincs ötletem hogyan zárhatnám ki, hogy a kormánnyal nincs-e gond.
    Nálam G27-nél volt ilyen. Annak az egyik forgás érzékelője hibásodott meg. Volt olyan futam, hogy 90 fokos fordulattal mentem egyenesen a futam végére

  17. #1517
    Idézet Eredetileg dtom84 írta Hozzászólás megtekintése
    Nálam G27-nél volt ilyen. Annak az egyik forgás érzékelője hibásodott meg. Volt olyan futam, hogy 90 fokos fordulattal mentem egyenesen a futam végére
    Köszi! Próbálgatom, de egyelőre csak RaceRoomban és csak Multiplayerben jön ez elő, szóval erős a gyanúm, hogy inkább náluk lehet valami bökkenő. Már kezdek én is kiábrándulni...

  18. #1518

    ffb beállítás

    Sziasztok!

    Nézegettem pár videót ffb beállításról,de nagyon különbözőek voltak beállítás szempontjából.
    Szóval segítséget kérnék tőletek,hogy hogyan lehetne a legélethűbbre beállítani.
    Logitech DFGT kormányom van.
    Köszönöm előre is.

  19. #1519
    Barzo Laszlo Adminisztrátor
    Csatlakozott
    2006. 07. 18.
    Város
    Miskolc
    Üzenetek
    3.787
    Idézet Eredetileg dogfish írta Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok!

    Nézegettem pár videót ffb beállításról,de nagyon különbözőek voltak beállítás szempontjából.
    Szóval segítséget kérnék tőletek,hogy hogyan lehetne a legélethűbbre beállítani.
    Logitech DFGT kormányom van.
    Köszönöm előre is.
    Vannak általános elvek amiket követve jónak nevezhető ffb-t kapsz, de szerintem sokkal egyszerűbb lenne és eredményesebb is, ha egy konkrét kérdést tennél fel.

  20. #1520
    Kiss Szabolcs Adminisztrátor
    Csatlakozott
    2007. 04. 22.
    Város
    Bp <-> Zalaegerszeg
    Üzenetek
    20.762
    Idézet Eredetileg dogfish írta Hozzászólás megtekintése
    segítséget kérnék tőletek,hogy hogyan lehetne a legélethűbbre beállítani.
    Általános alapelvek itt:
    https://logout.hu/cikk/kormany_kalau...allitasok.html

  21. #1521
    Hegyi Zsolt Versenyző Hezso logója
    Csatlakozott
    2013. 09. 04.
    Város
    Budapest
    Üzenetek
    789
    Sziasztok.

    Vettem egy DFGT kormányt, persze használtan. Olyan gondom van vele, hogy a jobb oldali váltógomb elég sürün kettőt vált, sajnos minden játékban. Van erre esetleg valami megoldás? A javitáson kivül?
    Valamint ha nincs játékban, akkor a kormány enyhén rezeg ha be van dugva. Esetleg erre is valami ötlet??

    Köszönöm.
    Öregember nem gyorsvonat.......
    Logitech DFGT

  22. #1522
    Tóbiás Krisztián Versenyző krisztiantobias logója
    Csatlakozott
    2016. 01. 09.
    Város
    Budapest
    Üzenetek
    1.849
    Idézet Eredetileg Hezso írta Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok.

    Vettem egy DFGT kormányt, persze használtan. Olyan gondom van vele, hogy a jobb oldali váltógomb elég sürün kettőt vált, sajnos minden játékban. Van erre esetleg valami megoldás? A javitáson kivül?
    Valamint ha nincs játékban, akkor a kormány enyhén rezeg ha be van dugva. Esetleg erre is valami ötlet??

    Köszönöm.
    Assetto-ban emlékeim szerint van olyan a Shifters alatt, hogy megmondod neki hány ms-enként válthat 1et, az biztosan segit. Többi játékban nem tudom. A rezgés nálam is volt, pedig új darabom volt szóval az szerintem nem hiba

  23. #1523
    Idézet Eredetileg krisztiantobias írta Hozzászólás megtekintése
    Assetto-ban emlékeim szerint van olyan a Shifters alatt, hogy megmondod neki hány ms-enként válthat 1et, az biztosan segit. Többi játékban nem tudom. A rezgés nálam is volt, pedig új darabom volt szóval az szerintem nem hiba
    Így van, ez nálam is gond volt a DFGT-nél, angolul az Assetto "Gear Shift Debouncing"-nak hívja, a RaceRoom "double shift prevention"-nek. Viszont nagyon magasra sem érdemes venni az értéket, mert egy formaautóban leváltásnál akár akadályozhat is.

  24. #1524
    Hegyi Zsolt Versenyző Hezso logója
    Csatlakozott
    2013. 09. 04.
    Város
    Budapest
    Üzenetek
    789
    Idézet Eredetileg balage06 írta Hozzászólás megtekintése
    Így van, ez nálam is gond volt a DFGT-nél, angolul az Assetto "Gear Shift Debouncing"-nak hívja, a RaceRoom "double shift prevention"-nek. Viszont nagyon magasra sem érdemes venni az értéket, mert egy formaautóban leváltásnál akár akadályozhat is.
    Most AC-ban feltettem 100 ms-re, ugyanúgy dupláz felváltáskor néha. Még próbálom esetleg ennél nagyobb időre is beállitani.
    Öregember nem gyorsvonat.......
    Logitech DFGT

  25. #1525
    Sziasztok! Szükségem lenne egy kis segítségre, mert én már tanácstalan vagyok... Lecseréltem a gépemet, kapott új oprendszert is (win10), de amikor telepíteni akartam a kormányt (t300) nem jártam sikerrel. Végig fut a telepítő, bedugom usb-be amikor kéri, szépen lefut majd restart, majd semmi. Control panel nem látja a kormányt. Firmware-t nem tudok frissíteni.

    Némi guglizás után elkezdtem más usb portokat használni. Nincs változás. Tökmindegy hogy usb 2/3/3.1/előlapi/hátlapi kipróbáltam már az összeset, de ugyanez. Eszközkezelő szerint kód 10. Az meg elvileg szoftverfrissítés.

    Még több guglizás után megtaláltam a bootloader methodot, na gondoltam ez tuti jó lesz. Hát nem. Mindent megcsinálok, de amikor el kéne kezdenie letölteni a bulk drivert nem történik semmi (tűzfal nem jelez, antivírus nincs).

    Valaki valami ötlet?

Oldal: 61 / 61 ElsőElső ||| 11 51 57 58 59 60 61

Téma információ

Felhasználók akik böngészik a témát

Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 tag és 1 vendég)

A téma címkéi

Közösségi könyvjelzők

Közösségi könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Mellékleteket nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •