Oldal: 24 / 24 ElsőElső ||| 14 20 21 22 23 24
Találatok: 576 - 594 (594 összesen)
  1. #576
    Idézet Eredetileg Krisi81 írta Hozzászólás megtekintése
    Remélem vasárnapra hideget mondanak mert ez a játék ha 25 fognál melegebb van megfőzi a procim és kifagy. vicc, hogy csak este 11 után tudok vele játszani, vagy 5 percenként lefagy. csak ez lehet a baj mert éjszaka amikor hideg van most, akkor megy, most esélyem nincs, 2 kör után fagyás van. Kéne valami extra hűtés a gépbe azt hiszem vagy várom az őszt. Raceroom az tökéletesen megy, úgy látszik amíg meleg van marad az.
    Vagy vegyél egy nagyobb szobai ventillátort. Én is azt csináltam. Tescoba bementem elhoztam a legnagyobbat, azóta nincsen hűtési problémám. 40 fok melegben a tetőtérben is bírta a 12 órás endurance futamot. Ráadásul hűti az egész gépet, nem csak a procit. Persze ehhez nekem le van véve a ház oldala, ennek is megvannak a negatív hozományai, de nekem megéri. Lakótelepi megoldás, de működik

  2. #577
    Jákói Kristóf Szervertag 2018
    Csatlakozott
    2016. 02. 10.
    Város
    Budapest
    Üzenetek
    134
    Idézet Eredetileg leomitsu írta Hozzászólás megtekintése
    Vagy vegyél egy nagyobb szobai ventillátort. Én is azt csináltam. Tescoba bementem elhoztam a legnagyobbat, azóta nincsen hűtési problémám. 40 fok melegben a tetőtérben is bírta a 12 órás endurance futamot. Ráadásul hűti az egész gépet, nem csak a procit. Persze ehhez nekem le van véve a ház oldala, ennek is megvannak a negatív hozományai, de nekem megéri. Lakótelepi megoldás, de működik

    Van nagy szobai ventilátorom avval szoktam én is fújatni csak nem közvetlen a házat, de kipróbálom azt is, csak akkor kel egy hosszabbító.

  3. #578
    Jákói Kristóf Szervertag 2018
    Csatlakozott
    2016. 02. 10.
    Város
    Budapest
    Üzenetek
    134
    Idézet Eredetileg Kettel írta Hozzászólás megtekintése
    Tuti a proci túlmelegedése okozza a fagyást? Prime95-el, vagy vmi proci izzasztó progival meggyőződhetsz arról hogy valóban a procid hűtése-e a kevés. Alaplapi komponensek, chipset, vga, vram is okozhat valamiféle elhalálozást. Erőforrásigényes játékok alatt, amikor a legtöbbet fogyasztja a gép, mindene dolgozik, a táp is szűkössé tud vállni.
    Gondolom a cpu venti max-on pörgetését már próbáltad. Esetleg az fsb-t is lejjebb veheted, vagy vmielyik magot kiiktathatod AC alatt egy teszt erejéig (ac úgyis szól ha kevés a cpu erőforrás).
    az a baj nem értek a gépekhez. erre is azért gondoltam mert furcsa, hogy ha hidegebb van akkor nincs gond. ki kéne tesztelni csak én nem értek hozzá. Megkérek ismerőst, hogy nézze már meg mert így idegesítő játszani, főleg ha liga verseny közbe fagy ki.

  4. #579
    Kiss Szabolcs Adminisztrátor
    Csatlakozott
    2007. 04. 22.
    Város
    Bp <-> Zalaegerszeg
    Üzenetek
    20.640
    Idézet Eredetileg Krisi81 írta Hozzászólás megtekintése
    Van nagy szobai ventilátorom avval szoktam én is fújatni csak nem közvetlen a házat, de kipróbálom azt is, csak akkor kel egy hosszabbító.
    Nekem a szoba sarkában van a gépház, és nyáron amikor 28 fok van a lakásban, akkor nekem is volt már, hogy kifagyott a gép verseny közben. A gond az, hogy hiába van tele ventivel, ha a szoba sarkában megáll a meleg levegő. Ha befűti maga körül a levegőt, akkor ugye nincs mivel hűteni se. A megoldás, hogy levettem a gép oldalát és egy közepes szoba ventilátorral megindítom a levegőt a gépház körül, tehát nem a gépet kell direktbe megfújni, hanem a szoba levegőjét kell rendesen megcirkuláltatni. Ez duplán jó, mert futam alatt a gépet is hűti, meg engem is.


    E mellett persze érdemes kiporolni a gép hűtőjét, megnézni a hűtő illeszkedését és a pasztázást, megnézi jó-e levegő áramlás a bent gépházban, illetve lehet a gép is túl van hajtva (proci órajel, tápfeszültség, stb) és kicsit vissza kell venni belőle, vagy esetleg beszerezni egy komolyabb hűtőt rá: LINK
    Utoljára módosította: neilszab; 2017. 08. 31. 18:27.

  5. #580
    Lányi Tamás Adminisztrátor
    Csatlakozott
    2013. 11. 07.
    Üzenetek
    1.751
    HELP

    Vettem egy LG 43UJ6307 UHD led TV-t szimulátorozáshoz, nagyjából 99%-ban Assetto Corsaval megyek. Számítógép konfigom i5-4690, GTX960, 16GB RAM. Eddig egy hasonló mérető Lg 3d-s TV-n toltam, semmi gond nem volt vele, persze egy kis input lag volt, de nem zavaró, és szépen folyamatosan ment az AC, grafikát úgy lőttem be, hogy FullHD-ban 90-100 FPS meglegyen futamon is.
    Az új TV szép, input lagja kiváló (tesztek szerint 10-15ms közötti), a problémám a következő:
    olyan a játék, mintha 25-30 FPS-em lenne, de közben app-ok szerint ugyanúgy megvan a 90-100 körüli érték. Nem mondanám stutteringnek, mert folyamatos a dolog. Érdekesség, hogy ha miután betöltötte a pályát az AC, kihúzom a kábelt majd visszadugom, a szaggatás megszűnik, olyan simán megy, mint a régi tv-n, vagy monitoron. HDMI-HDMI kábellel van összekötve, próbálkoztam több kábellel, vettem 2.0-s HDMI kábelt, ugyanaz az eredmény, displayport-HDMI kábellel kicsit jobb a helyzet, de még úgy is érzem a szaggatást, kábel ki-be huzogatás segít. A TV természetesen game mode-ban van, minden képjavító funkció kikapcsolva.

    Nvidia driver 388.xx-el ezt csinálja. Frissítettem a legfrissebbre (397.64), meg az eggyel korábbival is (391.35), a jelenség ugyanúgy megvan, a kábel ki-be húzás nem segít, sőt visszadugás után kinagyítja a képet és levág a széleiből mindenhonnan néhány pixelt még windowsban is.

    Olyan mintha a videokártya és a tv nem lennének barátok, de nem akarom elhinni, hogy a TV a gond, ezt a típust az input lagja miatt ajánlják is. Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a gond, mivel próbálkozzak?

  6. #581
    Kiss Szabolcs Adminisztrátor
    Csatlakozott
    2007. 04. 22.
    Város
    Bp <-> Zalaegerszeg
    Üzenetek
    20.640
    Az input lag és a szaggatás két különböző dolog, ez inkább vmi szinkron probléma lehet. Nézz körül a VGA driverben, esetleg add meg elsődleges kijelzőnek, vagy teljesen húzd ki, ha más is rá van kötve még a gépre. A TV infü amúgy mit ír, hány Hz-es képet kap?

    Illetve amit én észrevettem hogy az sem mindegy, hogy a bement típusa mire van állítva, mert azon belül, hogy HDMI2 még meg lehet adni neki forrásokat (PC, console, DVD drive, stb...), ezeket is érdemes végigpróbálgatni. Ja és persze amit átállítod, minden beállítással utána kell menni az összes menüben. Az sem mindegy sok esetbe, hogy melyik port-ba dugod.

  7. #582
    Szűcs Tamás Szervertag 2018
    Csatlakozott
    2014. 06. 10.
    Város
    Ecser
    Üzenetek
    420
    Idézet Eredetileg neilszab írta Hozzászólás megtekintése
    Az input lag és a szaggatás két különböző dolog, ez inkább vmi szinkron probléma lehet. Nézz körül a VGA driverben, esetleg add meg elsődleges kijelzőnek, vagy teljesen húzd ki, ha más is rá van kötve még a gépre. A TV infü amúgy mit ír, hány Hz-es képet kap?

    Illetve amit én észrevettem hogy az sem mindegy, hogy a bement típusa mire van állítva, mert azon belül, hogy HDMI2 még meg lehet adni neki forrásokat (PC, console, DVD drive, stb...), ezeket is érdemes végigpróbálgatni. Ja és persze amit átállítod, minden beállítással utána kell menni az összes menüben. Az sem mindegy sok esetbe, hogy melyik port-ba dugod.
    +1
    A VGA driverben, az Assetto menüben, és a TV beállításaiban is érdemes a Hz-eket ellenőrizni ,és próbálkozni velük.
    De ez egy 4K-s TV nem? Itt is elég lesz a GTX960, vagy FullHD-ban hajtod?

  8. #583
    Lányi Tamás Adminisztrátor
    Csatlakozott
    2013. 11. 07.
    Üzenetek
    1.751
    Az input lagot a szaggatástól függetlenül írtam, hogy az amúgy tök jó. A tv képet "játék" módba tettem, elvileg ez a legjobb a célnak. Más kijelző nincs a gépen csak ez a tv.
    Az UHD sok lenne a 960-nak, ugyhogy fullhd-ban hajtom, de ha mar vettem, jövőbe tekintően uhd-t vettem, nem sokkal drágább. Ami még érdekes, hogy displayport-hdmi kábellel mintha szebb lenne az egész, kevésbé pixeles.
    Köszi a tippeket, holnap megnézem a hz-eket mindenhol. Remélem meg lehet oldani a problémát!

  9. #584
    Kiss Szabolcs Adminisztrátor
    Csatlakozott
    2007. 04. 22.
    Város
    Bp <-> Zalaegerszeg
    Üzenetek
    20.640
    Idézet Eredetileg latoo írta Hozzászólás megtekintése
    A tv képet "játék" módba tettem, elvileg ez a legjobb a célnak.
    Csak elvileg.... legutóbb olyan Samsung TV-vel dolgom, ahol az volt a nyerő kombó, ha elneveztem "PC"-nek az egyik HDMI bementet és sokkal jobb inpult LAG-ot produkált, mint "game mode"-ban. Persze a menüben teljesen máshol lévő "game mode" opció már nem volt elérhető, ha PC-re állítottam a forrás eszközt az adott bemeneten.

  10. #585
    Csak lazán kapcsolódik, de ugyanezzel a processzorral azt tapasztalom AC-nál, hogy ugyan közel maxra húzott beállításokkal elfut a játék 90-100FPS-el egy 1060-ason, de azért egy finom micro-stuttering még úgy is érezhető, ami a köridőben is megjelenik, a hungaroringi Cuprás menet előtt teszteltem, nálam átlagban 7-9 tizedet jelentett körönként, hogy post-processing nélkül, közepes beállításokkal, 190-200 FPS mellett érezhetően folyamatosabban fut a játék. Nyilván ebben az is benne van, hogy a reakcióidőd is jobbá válik a simább mozgás mellett.

  11. #586
    Zrubecz László Szervertag 2018
    Csatlakozott
    2015. 07. 05.
    Város
    Budapest
    Üzenetek
    842
    Idézet Eredetileg latoo írta Hozzászólás megtekintése
    Olyan mintha a videokártya és a tv nem lennének barátok, de nem akarom elhinni, hogy a TV a gond, ezt a típust az input lagja miatt ajánlják is. Valakinek valami ötlet, hogy mi lehet a gond, mivel próbálkozzak?
    TV-n szokot tlenni olyan, hogy a bemeneti jelet lehet állítgatni különböző módokra, felbontás, képarány., egyebek... ott talán van olyasmi, hogy "auto sync", azért csak talán és olyasmi, mert minden TV-n máshogy hívják, és máshová rejtik ezt.
    Ezt elvileg elég egyszer rányomni, utána már "megjegyzi"

    a kihúz-begud is azért segíthet, mert miután a PC is megy, meg a TV is, akkor sikerül a szinkron. Előtte viszont vagy a PC nem tudja, hogy a TV-d pontosan milyen jelet vár, vagy fordítva...

    Nekem mondjuk csak felbontás (zoom) problémáim voltak, az input lag lehet mástól van. De ki tudja...
    Utoljára módosította: zrubi; 2018. 05. 15. 23:38.

  12. #587
    Gáspár Gergely Szervertag 2018
    Csatlakozott
    2018. 01. 25.
    Város
    Budpest
    Üzenetek
    62
    Sziasztok!
    Tegnap frissíteni akartam a kormányomat(t300rs) és amint rányomtam a frissítés ikonra Bumm....
    Kikapcsolt a kormány, a led is kialudt,és onnantól kezdve sem a pc,sem a ps4 nem érzékelte hiába kötöttem rá bármelyikre!
    Azóta semmire sem reagál!
    Mi lehet a gondd?
    Rá volt kötve frissítés alatt egy Ricmotech mod-os t3pa pro pedál!
    Lehet az ütötte ki?
    Ha jók az értesüléseim magyar szervíz sincs...

  13. #588
    Piski Tamás Szervertag 2018
    Csatlakozott
    2004. 08. 11.
    Város
    Bécs - Vienna
    Üzenetek
    2.533
    Idézet Eredetileg Gáspár Gergely írta Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok!
    Tegnap frissíteni akartam a kormányomat(t300rs) és amint rányomtam a frissítés ikonra Bumm....
    Kikapcsolt a kormány, a led is kialudt,és onnantól kezdve sem a pc,sem a ps4 nem érzékelte hiába kötöttem rá bármelyikre!
    Azóta semmire sem reagál!
    Mi lehet a gondd?
    Rá volt kötve frissítés alatt egy Ricmotech mod-os t3pa pro pedál!
    Lehet az ütötte ki?
    Ha jók az értesüléseim magyar szervíz sincs...
    Kuldheted vissza garancialis javitasra. Gondolom sokaig dog tartani.

  14. #589
    Tóbiás Krisztián Versenyző krisztiantobias logója
    Csatlakozott
    2016. 01. 09.
    Város
    Budapest
    Üzenetek
    1.810
    Idézet Eredetileg Gáspár Gergely írta Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok!
    Tegnap frissíteni akartam a kormányomat(t300rs) és amint rányomtam a frissítés ikonra Bumm....
    Kikapcsolt a kormány, a led is kialudt,és onnantól kezdve sem a pc,sem a ps4 nem érzékelte hiába kötöttem rá bármelyikre!
    Azóta semmire sem reagál!
    Mi lehet a gondd?
    Rá volt kötve frissítés alatt egy Ricmotech mod-os t3pa pro pedál!
    Lehet az ütötte ki?
    Ha jók az értesüléseim magyar szervíz sincs...
    1 éven belül boltnak küldheted vissza, 1-2 év között kérdezd meg a boltot hogy nekik kell e vagy a thrustmasternek közvetlenül (hogy hol van szerviz azt nem tudom, mert a holnapjukon nem találtam meg.)
    R * 3 + E = 0

  15. #590
    Tóth Jani Versenyző
    Csatlakozott
    2015. 08. 10.
    Város
    Gyöngyös
    Üzenetek
    71
    Idézet Eredetileg Gáspár Gergely írta Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok!
    Tegnap frissíteni akartam a kormányomat(t300rs) és amint rányomtam a frissítés ikonra Bumm....
    Kikapcsolt a kormány, a led is kialudt,és onnantól kezdve sem a pc,sem a ps4 nem érzékelte hiába kötöttem rá bármelyikre!
    Azóta semmire sem reagál!
    Mi lehet a gondd?
    Rá volt kötve frissítés alatt egy Ricmotech mod-os t3pa pro pedál!
    Lehet az ütötte ki?
    Ha jók az értesüléseim magyar szervíz sincs...
    Én 2 éve még hozzájuk küldtem garanciálisba a TX-et, akkor még Reworks szervíz volt a nevük, de a cím és a telefonszámuk most is ugyanaz. Esetleg kérdezd meg őket telefonon foglalkoznak-e még kormány szervizeléssel.
    https://display.hu/
    "A harmadik bukfenc után elvesztettem az uralmam az autó felett!"

  16. #591
    Barzo Laszlo Adminisztrátor
    Csatlakozott
    2006. 07. 18.
    Város
    Miskolc
    Üzenetek
    3.633
    Idézet Eredetileg Gáspár Gergely írta Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok!
    Tegnap frissíteni akartam a kormányomat(t300rs) és amint rányomtam a frissítés ikonra Bumm....
    Kikapcsolt a kormány, a led is kialudt,és onnantól kezdve sem a pc,sem a ps4 nem érzékelte hiába kötöttem rá bármelyikre!
    Azóta semmire sem reagál!
    Mi lehet a gondd?
    Rá volt kötve frissítés alatt egy Ricmotech mod-os t3pa pro pedál!
    Lehet az ütötte ki?
    Ha jók az értesüléseim magyar szervíz sincs...
    Már nem emlékszem melyik fórumban olvastam, de ha guglin rákeresel lehet megtalálod. (nem magyar)
    Valami ilyesmi szokott lenni a megoldás.:
    - húzd ki a kormányt és ne csatlakoztasd újra!
    - Uninstalláld a drivert (restart nem árthat)
    - telepítsd a leg frissebb drivert (restart nem árthat)
    - töltsd le a legfrissebb firmware-t
    - indítsd el
    - fogja kérni hogy csatlakoztasd a kormányt, most kell bedugni a usb-be
    - ha szerencséd van érzékeli a kormányt és felteszi a firmware-t
    - amíg le nem megy az update, ne nyúlj semmihez
    - újra használhatod!

    Ne használj hub-ot és lehetőleg semmi felesleges ne legyen se a kormányon, se a usb-n.
    Sok sikert.
    Utoljára módosította: barzo laszlo; 2018. 05. 24. 08:42.

  17. #592
    Tóbiás Krisztián Versenyző krisztiantobias logója
    Csatlakozott
    2016. 01. 09.
    Város
    Budapest
    Üzenetek
    1.810
    Idézet Eredetileg Gáspár Gergely írta Hozzászólás megtekintése
    Sziasztok!
    Tegnap frissíteni akartam a kormányomat(t300rs) és amint rányomtam a frissítés ikonra Bumm....
    Kikapcsolt a kormány, a led is kialudt,és onnantól kezdve sem a pc,sem a ps4 nem érzékelte hiába kötöttem rá bármelyikre!
    Azóta semmire sem reagál!
    Mi lehet a gondd?
    Rá volt kötve frissítés alatt egy Ricmotech mod-os t3pa pro pedál!
    Lehet az ütötte ki?
    Ha jók az értesüléseim magyar szervíz sincs...
    A hivatalos módszer ez:
    http://ts.thrustmaster.com/download/...der_method.pdf

    Ha kell, akkor leforditom
    R * 3 + E = 0

  18. #593
    Zelfel Tamás Szervező Zelfel Tamás logója
    Csatlakozott
    2006. 11. 20.
    Város
    Paks
    Üzenetek
    1.511
    Idézet Eredetileg barzo laszlo írta Hozzászólás megtekintése
    Már nem emlékszem melyik fórumban olvastam, de ha guglin rákeresel lehet megtalálod. (nem magyar)
    Valami ilyesmi szokott lenni a megoldás.:
    - húzd ki a kormányt és ne csatlakoztasd újra!
    - Uninstalláld a drivert (restart nem árthat)
    - telepítsd a leg frissebb drivert (restart nem árthat)
    - töltsd le a legfrissebb firmware-t
    - indítsd el
    - fogja kérni hogy csatlakoztasd a kormányt, most kell bedugni a usb-be
    - ha szerencséd van érzékeli a kormányt és felteszi a firmware-t
    - amíg le nem megy az update, ne nyúlj semmihez
    - újra használhatod!

    Ne használj hub-ot és lehetőleg semmi felesleges ne legyen se a kormányon, se a usb-n.
    Sok sikert.
    Már megoldódott neki a probléma! Valami ilyesmi volt a hiba egyébként, hogy nem szedte le a drivert, firmware-t hanem a control panelből frissítette és ez okozta a galibát!
    "Jobb lábam a gázon, a bal lábam a jobbon"

  19. #594
    Lányi Tamás Adminisztrátor
    Csatlakozott
    2013. 11. 07.
    Üzenetek
    1.751
    Idézet Eredetileg izitom írta Hozzászólás megtekintése
    +1
    A VGA driverben, az Assetto menüben, és a TV beállításaiban is érdemes a Hz-eket ellenőrizni ,és próbálkozni velük.
    De ez egy 4K-s TV nem? Itt is elég lesz a GTX960, vagy FullHD-ban hajtod?
    Idézet Eredetileg neilszab írta Hozzászólás megtekintése
    Csak elvileg.... legutóbb olyan Samsung TV-vel dolgom, ahol az volt a nyerő kombó, ha elneveztem "PC"-nek az egyik HDMI bementet és sokkal jobb inpult LAG-ot produkált, mint "game mode"-ban. Persze a menüben teljesen máshol lévő "game mode" opció már nem volt elérhető, ha PC-re állítottam a forrás eszközt az adott bemeneten.
    Idézet Eredetileg zrubi írta Hozzászólás megtekintése
    TV-n szokot tlenni olyan, hogy a bemeneti jelet lehet állítgatni különböző módokra, felbontás, képarány., egyebek... ott talán van olyasmi, hogy "auto sync", azért csak talán és olyasmi, mert minden TV-n máshogy hívják, és máshová rejtik ezt.
    Ezt elvileg elég egyszer rányomni, utána már "megjegyzi"

    a kihúz-begud is azért segíthet, mert miután a PC is megy, meg a TV is, akkor sikerül a szinkron. Előtte viszont vagy a PC nem tudja, hogy a TV-d pontosan milyen jelet vár, vagy fordítva...

    Nekem mondjuk csak felbontás (zoom) problémáim voltak, az input lag lehet mástól van. De ki tudja...
    Srácok köszönöm szépen a tanácsokat, mostanában elég sűrű napjaim voltak, alig volt időm próbálgatni. Múlt héten végignyálaztam a javasoltakat, driverben a Hz-eket, szinkronitást, tv beállításokat, sajnos nem vezetett eredményre semmi.
    A GT3 fun előtt kipróbáltam, hogy egy másik displayport kimenetre dugom a kábelt ) ugye a 960-ason is 1 hdmi és 3 DP kimenet van) és láss csodát olyan mint régen, minden rendben. Próbaképp megvártam a válasszal a vasárnapi bajnoki futamot, de ott os jó volt. Valószínűleg valami nem 100as azon a kimeneten amit eddig használtam (bár a régi tv-n a hdmi-t használtam és ott jó volt), de lényeg hogy úgy néz ki működik rendesen.

    Köszönöm a segítséget!

Oldal: 24 / 24 ElsőElső ||| 14 20 21 22 23 24

Téma információ

Felhasználók akik böngészik a témát

Jelenleg 1 felhasználó böngészi ezt a témát. (0 tag és 1 vendég)

A téma címkéi

Közösségi könyvjelzők

Közösségi könyvjelzők

Hozzászólás szabályai

  • Új témákat nem hozhatsz létre
  • Válaszokat nem küldhetsz
  • Mellékleteket nem csatolhatsz
  • A hozzászólásaidat nem módosíthatod
  •