• Nyerj Formula Student élményvezetést Hotlap-ozással!

  Nos először is joggal merül fel a kérdés, hogy mi az a Formula Student? Hát Ő:


  A Formula Student a műszaki egyetemek között dúló világszintű versenysorozat, melynek lényege, hogy az egyetemi csapatok saját versenyistállókat alapítanak, a leginnovatívabb technikákkal megtervezik és megépítik az autót, megszervezik a csapatot, a marketinget, megszerezik hozzá a költségvetést, és versenyre kelnek velük! Az eredmény pedig egy igencsak brutális kis jószág, ami meggyőző paraméterekkel bír:

  Tömeg: 221 kg
  Teljesítmény: 85 LE @ 13000 RPM
  Nyomaték: 63 Nm @ 9000 RPM
  Nyomatékváltó: 4 fokozat, szekvenciális, módosított kiosztással, kormányról elektropneumatikusan vezérelhető
  Felfüggesztés: kettős keresztlengőkaros húzott rudas (elöl) / nyomott rudas (hátul) felfüggesztés Öhlins rugóstagokkal
  Vázszerkezet: acél csőváz, karbon kompozit burkolat
  Gyorsulás: 0-ról 100 km/h-ra 3,6 s alatt (Audi R8: 3,9 s video)
  Végsebesség: végáttétel függvényében 200+ km/h


  2007 óta Budapesti Műszaki Egyetemnek (BME) is van Formula Student csapata (FRT), mégpedig igen sikeres, nekünk pedig abban a megtiszteltetésben van részünk, hogy felkínáltak a GTR-Masters-nak tesztvezetési lehetőséget az Október 12.-én megrendezése kerülő FRT FunDrive nevű programjukon, ahol is 3 kört lehet megtenni az igencsak agresszív méregzsákkal a Tököli Reptéren!
  Ennek alkalmából rendezünk egy Hotlap versenyt, hogy eldöntsük, kié legyen a páratlan lehetőség! A feladat egyszerű, adott pályán, adott autóval meg kell futni a leggyorsabb kört megadott határidőig! Hogy kicsit érdekesebb legyen a dolog, a tesztvezetés a 10 legjobb időt futó versenyző között kerül kisorsolásra, az 1. helyezett neve 10-szer, a 2. helyezett neve 9-szer, a 3. helyezetté 8-szor... és végül a 10. helyezetté 1-szer fog szerepelni abban a bizonyos kalapban, amiből a szerencsés tesztvezető neve végül kihúzásra kerül!

  A HOTLAP verseny adatai:
  GTL Hotlap az FS autóért!
  (GT Legends)
  Race07 Hotlap az FS autóért! (Race07)


  A tesztvezetés részvételi feltételei:
  kor: min 16 év
  súly: max 100 kg
  magasság: max 190 cm


  További cikkek a FRT csapatról:
  BME - FRT: a Formula Student története
  BME - FRT: a BME Formula Racing Team története
  Totalcar: Kicsi a bors, de... anyááám!
  Totalcar: 220 kiló, 3,5 alatt van százon

  GP Hírek: A műegyetemisták sikere Silverstone-ban

  Komment 2 Komment
  1. Söri logója
   Söri -
   max 100 kg? az alatt is vannak emberek?
  1. neilszab logója
   neilszab -
   Érkezett pár kérdés a HOTLAP versennyel kapcsolatban, ezekre szeretnék most reagálni:

   Az eslő és legfontosabb, azt hogy fizikailag ki üllhet be és ki nem az autóba, azt a FRT csapat dönti el, nekünk ebben nincs beleszólásunk. Tehát lehet hogy vki papíron megfelel a követelményeknek, de egy 160 cenits 95 kilós ember nem biztos, hogy be fog tudni férni az autóba, míg egy 75 kilós, de 194 centi magas illető lehet, hogy igen. Ez a helyszínen fog kiderülni, erre előzetesen semilyen garanciát nem vállalunk, mint ahogy arra sem, ha a tesztvezetés bármilyen okból meghiúsul. (Ez esetben van ötletünk vígaszdíjra, amit viszont garantálok )

   A sorsolásra október 4.-én Péntek este szeretnénk sort keríteni, nagyon örülnénk ha lenne 3-4 önként jelentkező, akik eljönnének egy hitelesíteni a sorsolást. Helyszínül keresünk egy jó kis kocsmát Budapest belvárosában, aztán sorsolás után legorítunk pár sört is, ha már ott vagyunk!

   A nyertest privát üzenetben értesítjük, ha 3 napon belül nem reagál, akkor elvesztette a fődíjat és a sorsoláson kihúzott pót nyertest fogjuk értesíteni, neki már csak 2 napja lesz.

   A nyereményt lehetőség van átruházni, de csak a Hotlap verseny első 20 helyezettje közül valakire.